Connect with us
Publicitate

Administrație

Ioana Mihăilă, la predarea mandatului de la Sănătate: „Luna aceasta va fi operaționalizată noua Unitate de Primiri Urgente a Spitalului de Urgență Brașov”

Publicat

pe

Publicitate

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile din Guvern. Ioana Mihăilă, cea care a condus Ministerul Sănătății puțin peste patru luni, după demiterea lui Vlad Voiculescu (USR – PLUS), care a stat tot patru luni în minister, a prezentat bilanțul activității din această perioadă.

„La preluarea mandatului, împreună cu echipa de la Minister, ne-am stabilit trei priorități, pe lângă gestionarea pandemiei: fonduri europene pentru reforme și investiții, creșterea accesului la servicii medicale de bază și reforma managementului spitalelor și serviciilor de sănătate. În aceste luni, puțin peste patru, am reușit să implementăm, să deblocăm și să demarăm măsuri și proiecte esențiale pentru toate cele trei priorități.

Am realizat progrese reale pentru construirea spitalelor regionale. Pentru cel de la Iași, contractul de finanțare de 250 de milioane de euro a fost semnat cu BEI în aprilie. Contractul de proiectare tehnică e pregătit pentru semnare în septembrie. la Cluj, contractul de finanțare se va semna în octombrie, iar în noiembrie cel de proiectare. La Craiova, contractul de finanțare se va semna în 2022, iar în decembrie contractul de proiectare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Aceasta a precizat apoi că au fost începute procedurile pentru asigurarea finanțării pentru încă două spitale regionale.

„Am deblocat proiectele de construire a celor trei centre de mari arși: Timișoara, Târgu Mureș și București. La Timișoara, în cadrul Spitalului de urgență, a fost finalizat proiectul tehnic pentru construire. Licitația pentru contractarea lucrărilor e planificată pentru finalul lunii, iar semnarea contractului pentru lucrările de construcție e stimată pentru februarie 2022. La București a fost avizată documentația tehnică și au fost obținute autorizațiile de construire și demolare. Proiectul tehnic și detaliile pentru execuție sunt în faza de finalizare.

Publicitate

Contractarea lucrărilor de construcție e estimată pentru lune ianuarie 2022. La Târgu Mureș, la finele lunii iulie, a fost aprobată investiția pentru costrucția centrului de arși din cadrul Spitalului de Urgență. Autorizația de construire e stimată pentru luna viitoare, iar semnarea contractului în august 2022.

Luna aceasta va fi operaționalizată noua Unitate de Primiri Urgente a Spitalului de Urgență Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes