Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Ioan Neculaie a ajuns la partaj cu fosta soție. Trebuie să împartă o avere impresionantă. Milionarul braşovean încă nu a fost extrădat din Grecia

Publicat

pe

Milionarul Ioan Neculaie, fost patron al echipei de fotbal FC Brașov, este în partaj cu fost lui soție, Gina. Cei doi au divorțat în 2006, dar au continuat să dețină bunuri și afaceri la comun.

Publicitate

Ioan Neculaie, milionarul fugit în Grecia pentru a evita o condamnare cu închisoarea, ar putea fi forțat de instanță să-și împartă averea cu fosta lui soție, Gina, de care a divorțat în urmă cu 16 ani. Afaceristul are probleme mari din cauza unui credit pe care l-a încheiat în anul 2005 cu o bancă din România, împreună cu Gina Neculaie., transmite fanatik.ro.

Oficial, averea lui Ioan Neculaie este de aproape 30 de milioane de euro

Deși nu se mai poate lăuda cu situația de acum 10-15 ani, Ioan Neculaie este în continuare posesor al unei averi impresionante, evaluate de revista Capital, în 2021, la 24-28 de milioane de euro. Totuși, o parte din bunurile acestuia au ajuns să fie supuse sechestrului sau executărilor silite.

Publicitate

Conform unor surse Fanatik, o parte din averea fostului patron al fabricii de camioane Roman și a clubului FC Brașov este trecută pe numele fostei soții și a fiului pe care cei doi îl au împreună. Acesta este și motivul pentru care recuperarea datoriilor de la Ioan Neculaie s-a dovedit extrem de greoaie.

Fosta soție a reușit să întoarcă o executare silită împotriva lui Neculaie

La finalul lui iunie 2022, o bancă și o firmă de recuperări creanțe au cerut în instanță partajul bunurilor comune și lichidarea regimului matrimonial pentru Ioan și Gina Neculaie.

Acțiunea este disjunsă dintr-un alt dosar, în care Ginei Neculaie i-a fost admisă o contestație la executare pe care banca o avea împotriva lui Ioan Neculaie, pe baza unui credit pe care acesta l-a luat și nu l-a mai achitat.

Judecătorii au dispus anularea actelor de executare silită pentru mai multe imobile aparținându-i milionarului, pe motiv că acestea aparțineau și fostei sale soții. Pentru a rezolva această situație, societatea bancară a cerut ca bunurile comune ale soților Neculaie să fie partajate, pentru ca procedura continue doar împotriva omului de afaceri.

Publicitate

Judecătorii greci au decis extrădarea lui Ioan Neculaie

În vârstă de 65 de ani, Ioan Neculaie a fost capturat în Grecia, pe baza unui mandat internațional de arestare. El se afla într-o zonă luxoasă a orașului Salonic iar în momentul în care a fost prins de polițiștii eleni, tocmai își închiriase un Mercedes de lux.

Judecătorii greci au admis cererea României de extrădare formulată pe numele lui Ioan Neculaie, însă nu se știe exact când va avea loc aceasta. Între timp, Curtea de Apel Brașov a decis, la începutul lunii august, să amâne până în octombrie executarea pedepsei cu închisoarea pentru Ioan Neculaie, după ce afaceristul formulase o contestație în anulare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes