Connect with us
Publicitate

Administrație

Ioan Adam continuă războiul cu organizatorii raliurilor din Livada Poștei: „Am făcut două reclamaţii la Consiliul Local, una la Prefectura Braşov şi voi sesiza ISU”

Redactia Brasov

Publicat

pe

După articolul apărut în Brasov.net, Ioan Adam ne-a transmis pe adresa redacției un e-mail prin care se arată nemulțumit de decizia Comisiei de Circulație de a aviza un raliu în zona Livada Poştei-Şirul Livezii-Calea Poienii și spune că nu va înceta în a face demersuri legale până când organizatorii nu vor reloca etapa care se dispută pe drumul de Poiană. Brașoveanul suține că  pe tot parcursul raliului locuitorii zonei vizate sunt „sechestrați” la domiciliu și supuși unui zgomot paroxistic.

Publicitate

Ioan Adam transmite că deja a făcut două reclamaţii la Primărie, una la Prefectură şi intenţionează să sesizeze acest lucru şi la ISU. Mai mult, spune că raliul ar pune în pericol copiii care merg la şcoală.

„Nu accept decizia Comisiei de Circulatie…, dovada că deja am făcut două reclamaţii la Consiliul Local, una la Prefectura Braşov şi voi sesiza ISU Braşov pentru acţiuni de împiedicare a combaterii bolilor: prin avizarea desfăşurării acelui raliu în centrul istoric al Braşovului, în Livada Poştei-Şirul Livezii-Calea Poienii, timp de trei zile, dintre care două sunt lucrătoare, sunt puşi în pericol copiii care merg la şcoală în zonă şi cei care merg la servici pe jos pentru că circulaţia rutieră este restricţionată. La raliu participă concurenţi şi echipele lor din toată ţara şi public, cât o fi, din toate zonele Braşovului!”, ne-a scris Ioan Adam.

Publicitate

Brașoveanul spune că are mai multe documente care ar arăta că decizia ca raliul să se desfăşoare în centrul oraşului este ilegală şi va face tot posibilul să îl oprească în viitor.

„De cel puţin 10 ani mă lupt… dar pâna acum am avut doar reacţii post-factum prin forţa lucrurilor… De data asta sunt hotărit să uzez de orice mijloace pentru a scăpa de abuzurile administraţiei şi organizatorilor acestor evenimente.”, mai spune Ioan Adam.

Publicitate

„Cel mai eficient ar fi un sondaj de opinie atât în rândul celor afectaţi (rezidenţii în zona Livada Postei – Şirul Llivezii – Calea Poienii şi cei de pe străzile adiacente), cât şi în rândul braşovenilor pentru a se constata amploarea “disconfortului” provocat şi interesul real pentru astfel de evenimente.”, a continuat Ioan Adam

 Ioan Adam transmite că nu este împotriva raliurilor, însă crede că acestea trebuie organizate în locuri care să nu afecteze populaţia.

„Nici măcar nu sunt împotriva desfăşurării unor astfel de evenimente (HORECA are nevoie ca de aer de ele!) ci doar cer ca ele să se desfăsoare în zone în care nu e afectată populaţia rezidentă şi organizate astfel ca să nu pună în pericol sănătatea publică în această pandemie.”, a încheiat avocatul Ioan Adam.

Publicitate

Conform avizului Comisiei de Circulație, Raliul Brașovului urmează să se desfășoare în perioada 25 martie – 27 martie.

Publicitate
Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar dumy spune:

  Cum deja miam spus părerea și sunt de acord cu domnul ADAM, asa ar trebui sa se facă demersuri pentru interzicerea Cerbului de Aur în piață Sfatului !!!!

 • Administrație

  Preşedintele blocului poate intra în orice apartament fără acordul proprietarilor. Care sunt riscurile dacă nu i se permite accesul

  Redactia

  Publicat

  pe

  Reprezentantul asociaţiei de proprietari sau preşedintele de bloc are dreptul să intre în orice apartament din clădire, fără acordul proprietarului, pe baza unui preaviz motivat, în anumite situaţii, transmite AvocatNet.ro. Potrivit Legii nr. 196/2018, adică actuala lege a asociaţiilor de proprietari, proprietarul are obligaţia de a permite accesul unui membru al asociaţiei în apartamentul său, pentru realizarea lucrărilor de construcţii sau reparaţii ori în situaţii de urgenţă. Astfel, accesul în locuinţă se face pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociaţiei de proprietari, de cinci zile (pentru construcţii/reparaţii) sau de 24 de ore (pentru situaţii de urgenţă).

  Publicitate

  Conform sursei citate, proprietarii care restricţionează accesul membrilor asociaţiei în propria locuinţă riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

  „Preşedintele de bloc nu este singurul care are dreptul să intre în apartament în urma unei notificări. Alături de acesta, administratorul sau persoana calificată să realizeze lucrările pot pătrunde şi ei în apartament fără acordul proprietarului, într-una dintre situaţiile expuse mai sus.”, transmite sursa citată.

  Publicitate

  De asemenea, este important de reţinut că refuzul proprietarului de a permite accesul în apartamentul său persoanelor menţionate mai sus poate aduce prejudicii celorlalţi locatari, pagube pentru care va răspunde civil şi penal. Conform Legii nr. 196/2018, cei care nu le permit persoanelor abilitate să intre în locuinţă pentru lucrări de construcţii şi reparaţii sau în situaţii de urgenţă pot fi amendaţi cu sume între 500 şi 3.000 de lei. Amenda se aplică de către Poliţia Locală, primari sau împuterniciţii lor.

  De cealaltă parte, însă, proprietarii care permit accesul în locuinţele proprii şi, în urma lucrărilor efectuate, se aleg cu pagube vor fi despăgubiţi de către asociaţia de proprietari, din fondul de reparaţii. Totodată, în cazul în care lucrările de intervenţie au fost făcute de o persoană fizică sau de o firmă şi proprietarul a fost păgubit, daunele vor fi acoperite de persoana sau firma respectivă.

  Publicitate

  Sursa: adevarul.ro

  Publicitate
  Citește mai mult

  Administrație

  VIDEO / Un drum din Sânpetru arată ca după război, iar pe timp de ploaie nu se poate circula. Locuitorii spun că autorităţile nu răspund la sesizări

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  În 2021, un drum comuna cu cea mai puternică dezvoltare din Braşov arată ca după război. Locuitorii din cartierul Ecovilla din Sânpetru se plâng că deşi au făcut nenumărate sesizări la primărie pentru a reabilita druumul ce duce spre casele lor, nu au primit încă niciun răspuns.

  Publicitate

  „Drumul deserveşte peste 3.000 de locuitori. Starea lui a ajuns să fie impracticabilă pe timp de ploaie, iar când nu plouă, deplasarea pe cei 450 de metri de face în aproximativ 15 minute. Asta deoarece drumul este plin de gropi şi cratere. Drumul cu pricina este: Giratoriu este de la DJ 103 – Strada Sfântul Aurel – Sfântul Andrei – Sfinţii Constantin şi Elena.”, spune Dragoş, unul dintre locuitorii cartierului.

  Autoritătille locale nu ne răspund la petiţii şi sesizări, doar când ne întâlnim cu dumnealor, răspunsul este unul clasic. În maximum două săptămâni.”, mai spune Dragoş.

  Publicitate

  Oamenii spun că au făcut mai multe sesizări către Primăria Sânpetru, însă acestea sunt încă în lucru. Una singură este dată ca rezolvată parţial, însă locuitorii spun că nu este aşa, şi că drumul este la fel ca înainte.

  video
  Publicitate
  Citește mai mult

  Administrație

  A început şcoala cu prezenţa fizică. Elevii care merg la şcoală cu autobuzele RATBV trebuie să prelungească lunar valabilitatea cardurilor de călătorie pentru a circula gratuit

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Având în vedere că a început din nou școala, iar prezența fizică la ore a unor categorii de elevi este posibilă, le readucem aminte elevilor și părinților că pentru a beneficia de călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun din municipiul Brașov, aceștia trebuie să prelungească, lunar, valabilitatea abonamentelor de călătorie pentru elevi.

  Publicitate

  Elevii care au card RATBV pot prelungi online, pe site-ul www.ratbv.ro, la adresa https://elevi.ratbv.ro/ , valabilitatea abonamentului lunar „toate liniile gratuit“.

  Cererea de prelungire se poate descărca de la adresa https://www.ratbv.ro/uploads/documents/Declaratie_prelungire_abonament_elev.pdf și, după completare și semnare, se trimite tot on-line, după autentificarea în cont, cu seria cardului-abonament și CNP-ul elevului.

  Publicitate

  Reîncărcarea este posibilă doar dacă există deja un card fizic RATBV emis și utilizat măcar o dată pe numele elevului respectiv, în anul școlar 2020-2021.

  Elevii care doresc emiterea unui card de transport nou sau care nu și-au mai încărcat, în anul școlar curent (2020-2021), abonamentul lunar gratuit trebuie să se prezinte la orice punct de vânzare al RATBV SA cu următoarele documente:

  Publicitate

  n cazul elevilor care au carte de identitate: carnet de note vizat pentru anul școlar 2020/2021, cu toate datele completate la zi; carte de identitate; cerere tip completată (formularul se găsește la toate punctele de vânzare);

  n cazul elevilor care nu au carte de identitate: părintele/tutorele sau reprezentantul legal al elevului se prezintă la punctul de vânzare având asupra sa carnetul de note al elevului, vizat pentru anul școlar 2020/2021, cu toate datele completate la zi; cererea tip completată (se găsește la toate punctele de vânzare); cartea de identitate a persoanei care solicită abonamentul pentru elevul în cauză (părinte, tutore, reprezentant legal).

  După prima încărcare la un punct de vânzare, prelungirea valabilității abonamentului lunar toate liniile se poate face online, pe site-ul elevi.ratbv.ro, atașând documentele și cererile solicitate, fără a mai fi nevoie să meargă la un centru de vânzare. Modelele de cerere solicitate se pot descărca de pe site.

  Publicitate

  La adresa https://elevi.ratbv.ro/ sunt prezentați pașii ce trebuie parcurși pentru încărcarea gratuită a cardurilor cu abonamentul lunar toate liniile pentru elevi și sunt enumerate documentele ce trebuie scanate/fotografiate și încărcate, de la caz la caz.

  Reamintim că RATBV SA eliberează gratuit abonamente lunare elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, pe traseele de transport local utilizate de elevi de la domiciliu la unitatea de învățământ la care sunt înscriși, pe tot parcursul anului calendaristic. Aceasta însemnă că toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de abonament gratuit pe toate liniile din municipiul Brașov, iar cei care utilizează și linii de transport metropolitan ale RATBV primesc și un abonament gratuit pentru linia metropolitană utilizată. Prelungirea valabilității acestui abonament nu se poate face însă decât în punctele de vânzare bilete și abonamente.

  Pentru orice probleme legate de activarea/prelungirea cardului puteți solicita ajutor pe adresa comunicare@ratbv.ro.

  Publicitate
  Citește mai mult
  Publicitate
  Publicitate

  De Interes

  >