Connect with us
Publicitate

Administrație

Ioan Adam continuă războiul cu organizatorii raliurilor din Livada Poștei: „Am făcut două reclamaţii la Consiliul Local, una la Prefectura Braşov şi voi sesiza ISU”

Redactia Brasov

Publicat

pe

După articolul apărut în Brasov.net, Ioan Adam ne-a transmis pe adresa redacției un e-mail prin care se arată nemulțumit de decizia Comisiei de Circulație de a aviza un raliu în zona Livada Poştei-Şirul Livezii-Calea Poienii și spune că nu va înceta în a face demersuri legale până când organizatorii nu vor reloca etapa care se dispută pe drumul de Poiană. Brașoveanul suține că  pe tot parcursul raliului locuitorii zonei vizate sunt „sechestrați” la domiciliu și supuși unui zgomot paroxistic.

Publicitate

Ioan Adam transmite că deja a făcut două reclamaţii la Primărie, una la Prefectură şi intenţionează să sesizeze acest lucru şi la ISU. Mai mult, spune că raliul ar pune în pericol copiii care merg la şcoală.

„Nu accept decizia Comisiei de Circulatie…, dovada că deja am făcut două reclamaţii la Consiliul Local, una la Prefectura Braşov şi voi sesiza ISU Braşov pentru acţiuni de împiedicare a combaterii bolilor: prin avizarea desfăşurării acelui raliu în centrul istoric al Braşovului, în Livada Poştei-Şirul Livezii-Calea Poienii, timp de trei zile, dintre care două sunt lucrătoare, sunt puşi în pericol copiii care merg la şcoală în zonă şi cei care merg la servici pe jos pentru că circulaţia rutieră este restricţionată. La raliu participă concurenţi şi echipele lor din toată ţara şi public, cât o fi, din toate zonele Braşovului!”, ne-a scris Ioan Adam.

Publicitate

Brașoveanul spune că are mai multe documente care ar arăta că decizia ca raliul să se desfăşoare în centrul oraşului este ilegală şi va face tot posibilul să îl oprească în viitor.

„De cel puţin 10 ani mă lupt… dar pâna acum am avut doar reacţii post-factum prin forţa lucrurilor… De data asta sunt hotărit să uzez de orice mijloace pentru a scăpa de abuzurile administraţiei şi organizatorilor acestor evenimente.”, mai spune Ioan Adam.

Publicitate

„Cel mai eficient ar fi un sondaj de opinie atât în rândul celor afectaţi (rezidenţii în zona Livada Postei – Şirul Llivezii – Calea Poienii şi cei de pe străzile adiacente), cât şi în rândul braşovenilor pentru a se constata amploarea “disconfortului” provocat şi interesul real pentru astfel de evenimente.”, a continuat Ioan Adam

 Ioan Adam transmite că nu este împotriva raliurilor, însă crede că acestea trebuie organizate în locuri care să nu afecteze populaţia.

„Nici măcar nu sunt împotriva desfăşurării unor astfel de evenimente (HORECA are nevoie ca de aer de ele!) ci doar cer ca ele să se desfăsoare în zone în care nu e afectată populaţia rezidentă şi organizate astfel ca să nu pună în pericol sănătatea publică în această pandemie.”, a încheiat avocatul Ioan Adam.

Publicitate

Conform avizului Comisiei de Circulație, Raliul Brașovului urmează să se desfășoare în perioada 25 martie – 27 martie.

Publicitate
Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar dumy spune:

  Cum deja miam spus părerea și sunt de acord cu domnul ADAM, asa ar trebui sa se facă demersuri pentru interzicerea Cerbului de Aur în piață Sfatului !!!!

 • Administrație

  Brașovul nu va avea un spital regional prea curând. Ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă: Spitalele regionale, imposibil de construit în următorii 6-7 ani

  Avatar

  Publicat

  pe

  Brașovul are mare nevoie de un nou spital. Deși autoritățile locale fac eforturi mari pentru pregătirea studiilor și a proiectelor tehnice, astfel încât brașovenii să se poată bucura cât mai repede de servicii de sănătate de calitate, ultimele declarații ale ministrului Sănătății arată că vor trece ani buni până vom vedea un nou spital în Brașov. Mai mult, finanțarea noului Spital din Brașov (valoare estimată la 600 milioane de euro) prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pare tot mai departe.

  Publicitate

  Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că realizarea unui spital de anvergura celor regionale durează şase, şapte ani şi că acestea nu vor fi gata până la finalul acestei guvernări.

  “Spitalele regionale sunt în etapa de licitaţie pentru proiectarea tehnică. Sperăm în cursul verii să semnăm primul contract de proiect tehnic pentru Spitalul Regional de la Iaşi, urmat apoi de cel de la Cluj şi de cel de la Craiova.

  Publicitate

  Urmează un an în care se efectuează efectiv proiectarea tehnică, iar apoi urmează licitaţia pentru construcţie.

  Sunt proiecte complexe, care într-adevăr sunt în întârziere şi au fost în întârziere şi când a venit echipa noastră la minister.

  Publicitate

  Trebuie să înţelegem că, având un asemenea grad de complexitate, inclusiv în ţările unde lucrurile merg foarte bine, unde achiziţiile publice merg foarte bine, unde profesionalismul proiectanţilor şi al constructorilor este unul înalt, construcţia unui spital de o astfel de anvergură durează şase, şapte ani”, a explicat Ioana Mihăilă, în timpul unei emisiuni la Prima TV.

  Aceasta a mai spus că spitalele regionale nu mai au șanse să fie construite în timpul actualei guvernări și a explicat de ce nu au fost cuprinse în PNRR.

  “Nu cred că vom vedea clădirea spitalului în 2024.

  Publicitate

  Noi am vrut să includem spitalele regionale la un moment dat în PNRR şi am cerut părerea specialiştilor, iar specialiştii ne-au spus că este destul de riscant pentru că anul 2026, adică august 2026, până când trebuie să fie funcţională construcţia, s-ar putea să fie riscant. Nu imposibil, dar riscant”.

  Așadar, în următorii 6 – 7 ani, guvernul actual și cel viitor se vor concentra pe construirea acelora din Iași, Cluj și Craiova.

  Publicitate
  Citește mai mult

  Administrație

  De aproape trei ani, lunar, 42.000 de persoane sunt nevoite să suporte costuri mai mari cu 40% pe transport din cauza lipsei podului feroviar de la Budila, prăbușit în 2018. Allen Coliban a făcut propria investigație pe vremea când era senator

  Avatar

  Publicat

  pe

  Ar trebui să avem trenuri care merg cu 160 km/h, dar, în realitate, CFR nu poate înlocui o şină ruptă acum 4 ani. O anchetă „România, te iubesc!” scoate la iveală numeroase probleme din infrastructura feroviară care țin trenurile pe loc sau la viteze mai mici decât acum 100 de ani. Este și cazul liniei care leagă Brașov de Întorsura Buzăului. De aproape trei ani de zile aici nu se mai circulă.

  Publicitate

  În 2018, s-a prăbuşit podul de la Budila. Cu doar câteva minute înainte să se destrame şi să cadă în râu podul a fost traversat de un tren cu călători. Divinitatea, soarta, norocul, au făcut ca în urma acestui dezastru să nu vorbim şi despre morţi sau răniţi.

  Prăbuşirea podului de la Budila a scos din folosinţă şi cel mai lung tunel din România, tunelul Teliu, deschis circulaţiei în 1931 şi închis în 2018. A fost săpat prin munte, pe o lungime de 4,3 kilometri, în perioada interbelică. La capătul celălalt este Întorsura Buzăului.

  Publicitate

  Raul Urda – Primar Întorsura Buzăului: „În medie erau 1.400 de persoane care făceau naveta cu trenul la Braşov.”
  Reporter: Şi pe lună?
  Raul Urda: „Cam 42.000.”

  În lipsa trenului, de trei ani, oamenii circulă cu microbuzul.

  Publicitate

  Reporter: Şi diferenţa de preţ estimativă între preţul biletului de tren şi preţul biletului de microbuz?
  Raul Urda, primar Întorsura Buzăului: „A crescut cam cu 40% preţul pe transport din cauza transportului rutier.”

  După prăbuşire, în gara din Întorsura au rămas blocate 6 vagoane ale unui transportator privat. Care n-a mai avut ce să facă cu ele așa că le-au tăiat și le-au dus la fieri vechi, niște capace din plastic e tot ce a mai rămas din ele.

  Raul Urda – Primar Întorsura Buzăului:
  „La fier vechi, efectiv au venit în gară, le-au tăiat le-au dezmembrat în această locaţie şi le-au vândut la fier vechi toate”

  Publicitate

  Ancheta lui Allen Coliban
  Allen Coliban, primarul Brașovului, era senator la momentul prăbuşirii şi a făcut propria investigaţie. Spune că evacuarea cu întârziere a unui baraj din amonte a creat o undă de şoc care a lovit cu putere podul. Valul ar fi prins viteză şi din cauza balastierelor care au sfârtecat albia râului în zona căii ferate. Şi este de părere că a nici podul nu a fost întreţinut corespunzător.”

  Allen Coliban: „Felul în care a fost făcută mentenanţa, în care a fost întreţinut, care avea o vârstă venerabilă, ce-i drept care nu ar fi trebuit să cadă, şi în niciun caz n-ar fi trebuit să reprezinte un element de risc în halul ăsta, încât să treacă un tren şi la câteva minute să se prăbuşească podul.”

  Ruta Braşov – Întorsura Buzăului era atunci în proprietatea regionalei Braşov şi în concesiunea companiei private de transport. În 2018, şeful regionalei era Ioan Pintea. Spune că de monitorizare trebuia să se ocupe firma, nu CFR-ul.

  Publicitate

  Ioan Pintea – director general CFR Infrastructură:
  „Cădea în responsabilitatea operatorului respectiv. Şi dacă ar fi fost în intreținerea noastră, acel eveniment tot s-ar fi produs pentru că a fost un fenomen de o violență nemaiîntâlnită.”

  Acum CFR va plăti 25 de milioane de lei pentru un pod nou şi alţi bani pentru revizia căii ferate, nefolosită de trei ani. Lucrările au început săptămâna aceasta.

  Au trecut 15 ani de când România are la dispoziție miliarde de euro de la Bruxelles ca să lege cu o cale ferată modernă portul Constanța de graniţa de Vest, asta deși am avut la dispoziție miliarde de euro, bani europeni.

  Publicitate

  Din 2007 şi până în prezent România a pierdut fonduri europene de aproape 1 miliard şi jumătate de euro destinate infrastructurii feroviare.

  Emisiunea „România, te iubesc!” poate fi urmărită integral aici.

  Publicitate
  Citește mai mult

  Administrație

  Lupta dintre Primărie şi P&P continuă. Allen Coliban: „P&P a suspendat plata părcărilor prin SMS. Vă asigurăm că până la remedierea situației nu se vor da amenzi”

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Primarul braşovului, Allen Coliban, pune că a primit mamu multe sesizări în care se specifică faptul că de ieri seară plata parcărilor publice prin SMS nu mai funcţionează. Acest fapt vine după ce Consiliul Local a reziliat contactul cu firma care a prestat serviciile de parcare până acum.

  Publicitate

  În cest sens, primarul spune că în perioada următoare, până ce procedurile de reziliere a contractului se termină şi SC P&P SRL va da către primărie toate bunurile, nu se vor aplica amenzi pentru cei care nu plătesc parcare.

  „Se pare că în urma notificării legate de rezilierea contractului, P&P a suspendat plata părcărilor prin SMS, deși acest serviciu trebuie predat Primăriei.

  Publicitate

  Vă asigurăm că până la remedierea situației nu se vor da amenzi pentru parcarea pe aceste locuri.

  Avem rugămintea să nu parcați pe locurile pentru persoanele cu dizabilități sau pe cele pentru mașinile electrice.

  Publicitate

  Nu ne lăsăm intimidați și mergem mai departe!”, a transmis Allen Coliban.

  Publicitate
  Citește mai mult
  Publicitate
  Publicitate

  De Interes

  >