Connect with us
Publicitate

Social

Invitație la masă inedită. Ucrainenii care s-au refugiat în Brașov au gătit pentru cei care i-au găzduit în ultimele luni

Publicat

pe

150 de porții de mâncare tradițională ucraineană au fost savurate de brașovenii din cartierul Avantgarden 3. Bucătari de ocazie au fost chiar refugiații care au plecat din calea războiului și s-au adăpostit în Brașov, în ultimele luni. Acest prânz organizat de vecinii din Ucraina a fost oferit drept recunoștință pentru felul în care refugiații au fost tratați de când au pus piciorul în țara noastră.

Publicitate

Gospodine din Ucraina, dar și femei stabilite de mulți ani în România au pregătit bucatele delicioase într-un restaurant din cartierul Avantgarden, acolo unde sunt cazați mau mulți refugiați. Meniul a inclus borș de sfeclă cu carne, găluști vareniki cu cartofi, brânză și varză, dar și o prăjitură gustoasă pentru desert.

Zeci de brașoveni curioși să guste din preparatele gătite de gospodinele ucrainence au mers la restaurant ca să se bucure de prânzul oferit gratuit. În Brașov locuiesc acum în jur de 3.000 de refugiați ucraineni.

„Ei cu adevărat se integrează în comunitate, merg la cursuri de limbă, copiii merg la grădiniță, merg și copiii la cursuri de limbă, se simt bine în Brașov”, a declarat Adela Ștefan, reprezentant Centrul pentru Migranți Brașov pentru știri.tvr.ro.

Publicitate

Refugiații au fost impresionați de modul în care au fost primiți până au reușit să se acomodeze în oraș. Aici au găsit liniște și siguranță, motiv pentru care unii dintre ei vor să rămână definitiv în Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes