Connect with us
Publicitate

Economic

Investițiile în turism continuă. Peste 17 milioane de euro puse la bătaie pentru un nou hotel în Brașov

Publicat

pe

Deși pandemia de Covid-19 a evaporat veniturile multor hotelieri în ultimele luni, asta nu i-a determinat să-și abandoneze planurile investițonale. Iar brașovul rămâne în continuare pentru antreprenorii din turism, unul dintre cele mai atractive orașe.

Conform Profit.ro, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, Radu Enache, proprietarul lanțului Continental și-a propus să investească în următorii patru ani în jur de 40 de milioane de euro în deschiderea a două hoteluri, la Iași și la Brașov, și în rebranduirea hotelurilor Ibis. Deși încasările Conintental Hotels au scăzut semnificativ, influențate negativ de pandemia de Covid-19, omul de afaceri nu renunță la planurile de investiții din Brașov.

Antreprenorul a declarat într-un interviu pentru Profit.ro că gradul de ocupare s-a înjumătățit în această perioadă. Dacă anul trecut lanțul Continental avea un grad de ocupare de 75-80%, anul aceasta în aceeași perioadă a scăzut sub 40%. Mai mult, încasările hotelurilor s-au diminuat cu 68%, fiind puternic influențate și de faptul că interioarele restaurantelor continuă să rămână închise.

Anul trecut Continental Hotels SA a înregistrat afaceri de peste 30 milioane de euro și o medie de 797 angajați, conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice. Din nefericire, pe fondul acestei crize, lanțul hotelier a trebuit să renunțe la 538 de salariați.

În ciuda crizei, Radu Enache vrea un hotel de 150 camere la Brașov

„Dacă ar fi să ne luăm după zicerea că orice situație de impas poate să-ți inducă idei pe care să pariezi, noi pariem pe dezvoltare. Am indisponibilizat 760 de camere, pe care le rebranduim (My Continental și Forum), și sperăm să obținem autorizația de construcție, pe care o aștepăm de 16 luni, pentru un hotel Forum de 150 camere la Brașov. Dupa aprobarea PUZ-ului, începem proiectarea și la un complex hotelier din Iași, cu circa 220 camere”, spune Radu Enache pentru Profit.ro, care estimează investițiile în cele două hoteluri la circa 34 de milioane de euro. El crede că ambele vor urma să fie funcționale în cel mult patru ani.

Publicitate

Rebranduirea Ibis

Continental Hotels este una dintre cele mai mari companii hoteliere din România, alături de ANA Hotels (familia Copos), complexul Radisson Blu şi Societatea Companiilor Hoteliere Grand (care deţine hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală). 

Grupul Continental numără 13 unităţi hoteliere, dintre care 12 active sub brandurile Continental, Hello Hotels şi Ibis, cu un total de peste 1.850 de camere. Dintre acestea patru sunt sub contract de management.

„Cu Accor am semnat in 1999-2000 un contract pe 20 de ani din punct de vedere operativ. Contractul de exclusivitate mai are doi ani. Hotelurile pe care ne-am angajat sa le facem Ibis le vom face. Noi suntem promotorii Ibis pe piata locala si nu pot fi alti promotori pana cand expira contractul nostru”, declara pentru ZF.ro Radu enache în 2009. Anul acesta Radu Enache și Accor au decis de comun acord să încheie colaborarea care a durat 20 de ani iar hotelurile sub umbrela Ibis deținute de antreprenor urmează să fie rebranduite în My Continental și Forum.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

1 Comentariu

 1. Melos Negros

  16 iulie, 2020 at 10:35 am

  Nu cumva o fi tot în centrul istoric – unde avem deja 4 hoteluri în frunte cu Radison, care au primit aviz în mod fraudulos de la baronul PNL Scripcaru întrucât nu au niciun loc de parcare (și li s-a promis în schimb că întregul Parc Titulescu va fi defrișat pentru o parcare subterană de mii de locuri)?!

  • Alex Apetri

   16 iulie, 2020 at 12:12 pm

   Nu, nu e. E in centrul civic, pe terenul de 1500mp al unui fost consilier local (Sorin Epure). Pretul de achizitie era undeva la 1.5 milioane euro, dar nu stiu daca astia au platit atat pentru teren. Stiu ca ala era pretu acum ceva timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes