Connect with us
Publicitate

Administrație

Investiții de peste 6 milioane de euro în rețelele de canalizare și apă din Prejmer. Este a treia localitate din județul Brașov unde Compania Apa va face lucrări de modernizare

Publicat

pe

Publicitate

Infrastructura de apă potabilă din comuna Prejmer va fi dezvoltată, în următoarele luni. Compania Apa Brașov a început procedura de achiziție pentru proiectul de extindere și reabilitare ale rețelelor de apă și canalizare din localitate. Lucrările sunt împărțite în două etape:

1. Extinderea și reabilitarea rețelei de apă potabilă, pe o lungime de aproximativ 12,7 kilometri, pe următoarele străzi: Mărului, Saturn, Venus, Marte, Pescăriei, Broaștei, Gara Mare, Gara Mică, Strada Mare, Jupiter, Soarelui, Ioan Popescu, Peste Vale, Inginer Ioan Toma, Brașovului, Bisericii, Drumul de Fier, Primăverii, Aleea nr. 1-5, Râul Negru, Cenușii și în Cartierul “La Stejari ”.

2. Extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare, pe o lungime de aproximativ 12,3 kilometri, pe următoarele străzi: Aleea nr. 1-5, Alexandru Ghica, Bisericii, Broaștei, Carpaților, Colonel Ioan Răchițeanu, Drumul de Fier, Gara Mare, Gara Mică, Inginer Ioan Toma, Jupiter, Marte, Mitropolit Andrei Șaguna, Nouă, Pescăriei, Peste Vale, Ioan Popescu, Primăverii, Râul Negru, Saturn, Soarelui, Strada Mare, Brașovului și în Cartierul “ La Stejari”.

„Valoarea totală estimată a investiţiilor, în localitatea Prejmer, este de 6,3 milioane de euro, fără TVA. Contractul de lucrări se află în prezent în procedură de achiziţie publică. Deschiderea ofertelor a avut loc ieri, 2 februarie 2022. După acest pas, urmează analiza lor, iar mai apoi atribuirea. Abia atunci vom putea comunica data de începere a lucrărilor și valoarea exactă pentru această localitate. Aceste investiții vor contribui la îmbunătățirea calităţii vieții locuitorilor din Prejmer, prin accesul la servicii de apă și canalizare, conform standardelor europene”, au declarat reprezentanții Companiei Apa Brașov.

Publicitate

Acest proiect face parte din planul de investiții pe fonduri europene, care este inclus în Proiectul regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov / Regiunea Centru”. Localitățile care vor beneficia de investiții prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare și a Programului Operațional de Dezvoltare Durabilă sunt: municipiile Brașov, Săcele, Codlea, orașele Rupea, Ghimbav, comunele Hoghiz, Prejmer, Hărman, Feldioara, Hălchiu, Sânpetru, Bod și Homorod. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 250 de milioane de Euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes