Connect with us

Administrație

Investiţii de peste 1,2 milioane de euro la noua UPU, din cadrul Spitalului Judeţean. Cum s-au cheltuit banii

Redactia

Publicat

pe

Procedurile de achiziţie a dotărilor viitoarei Unităţi de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov au fost încheiate pentru o parte dintre acestea, contractele cu furnizorii urmând să fie semnate în aceste zile.

Publicitate

Comisia de evaluare a ofertelor a finalizat recent Raportul procedurii având ca obiect achiziția echipamentelor și aparaturii medicale incluse în proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, finanţat prin Axa prioritară 8 a Programului Operaţional Regional şi implementat de Consiliul Judeţean Braşov.

Potrivit specialiştilor din executivul CJ membri în comisia de evaluare a ofertelor, achiziţia a fost una extrem de laborioasă. Procedurile au fost lansate în 2019 şi s-au desfăşurat pe tot parcursul acestui an, fiind vorba despre 18 tipuri de echipamente complexe și aparatură medicală de înaltă performanță, totalizând 83 de obiecte, care trebuie cumpărate în cadrul proiectului.

Publicitate

În consecinţă, această achiziţie care a avut o valoare estimată de 5.686.661,70 lei (exclusiv TVA), a fost împărţită pe opt loturi: Lotul 1 – Radiologie imagistică; Lotul 2 – Transport intraspitalicesc; Lotul 3 – Monitorizare pacienți; Lotul 4 – Echipamente Point of care; Lotul 5 – Mobilier medical; Lotul 6 – Aparatură; Lotul 7 – Sistem livrare gaze medicale; Lotul 8 – Echipament intubație dificilă.

Demersurile de achiziţie şi-au urmat parcursul legal şi procedural, cu două excepţii: pentru Lotul 3, procedura a fost anulată prin Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, iar în cazul Lotului 2, având în vedere că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, procedura a fost anulată. Pentru ambele loturi, demersurile vor fi reluate.

Publicitate

La termenul-limită de depunere a ofertelor, stabilit pentru 28 ianuarie 2020, Lotul 1 a beneficiat de o ofertă declarată admisibilă, Lotul 4 a avut două oferte, ambele admisibile, iar în cazul Lotului 5 s-au depus patru oferte, trei dintre ele fiind admise. Cele mai multe oferte, şapte la număr, au fost înscrise pentru Lotul 6 – Aparatură, cinci dintre acestea fiind declarate admisibile. În cazul Lotului 7 au existat patru oferte, dintre care două au fost admise, iar Lotul 8 a avut o singură ofertă, aceasta fiind admisă.

Pe baza evaluării documentaţiilor admise şi în urma aplicării criteriului de atribuire, comisia de evaluare a ofertelor a desemnat firmele câştigătoare care urmează să furnizeze echipamentele şi aparatura medicală pentru dotarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Lotul 1, alcătuit dintr-un computer tomograf, un aparat de radiologie fix și un aparat de radiologie mobil, a fost adjudecat de SC MEDIST IMAGING&POC SRL, cu o propunere financiară de 3.083.750 lei fără TVA.

Publicitate

Lotul 4 – Echipamente Point of Care are drept câştigătoate firma SC HDL Union SRL, care a prezentat o propunere financiară de 132.100 lei fără TVA. Pentru mobilierul medical cuprins în Lotul 5, firma desemnată câştigătoare este SC Novomed International SRL care a avut o propunere financiară de 26.000 lei fără TVA.

Cel mai disputat lot din cadrul acestei achiziţii, cel de aparatură medicală, a fost adjudecat de SC BROKMED SRL, cu o propunere financiară de 43.100 lei fără TVA.

Lotul 7 – Sistem livrare gaze medicale a fost câştigat de SC Medical Gazplus SRL, cu o propunere financiară de 193.300 lei fără TVA.

În ceea ce priveşte Lotul 8 – Echipament de intubație dificilă, ofertantul câştigător a fost SC Karl Storz Endoscopia România, cu o propunere financiară de 169.500 lei fără TVA.

Comisia de evaluare a ofertelor a comunicat Raportul procedurii tuturor operatorilor economici participaţi la achiziţie, aceştia având posibilitatea legală de a formula contestaţii în termen de 11 zile. În prezent, contractele cu firmele care şi-au adjudecat echipamentele incluse în loturile 1 şi 8 sunt în procedură de semnare, în timp ce contractele cu furnizorii loturilor 4, 5, 6 şi 7 urmează să fie încheiate la finele perioadei de 11 zile, în situaţia în care nu se vor înregistra contestaţii.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov este beneficiarul mai multor investiții de amploare, unele realizate cu fonduri europene accesate de Consiliul Județean, altele, cu bani asigurați de Ministerul Sănătății prin Banca Mondială, iar altele, susținute financiar de Compania Națională de Investiții. Toate aceste proiecte sunt interconectate, astfel că la finalul lor, cel mai important spital al Brașovului va deveni cu adevărat o unitate modernizată și adusă la standardele secolului XXI. Mă bucur că în paralel cu proiectul de extindere a Unității de Primiri Urgențe de la Județean ne putem ocupa şi de dotarea ei cu echipamente. În acest sens, CJ Brașov a accesat un proiect european cu o valoare totală de 6.793.628,72 lei, a cărui implementare se va încheia în 2021”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Publicitate
Spune-ți părerea

Administrație

Ministrul Drulă: Pentru autostrada Brașov – București a rămas studiul de fezabilitate din 2005. A fost semnat contractul de proiectare

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarant, joi seara, că încă din primele zile de mandat s-a interesat de proiectul privind construcția autostrăzii București – Brașov și că a aflat că pentru aceasta nu s-a mai făcut un studiu de fezabilitate din anul 2005. În data de 12 februarie a fost semnat contractul de proiectare pentru aceasta șosea de mare viteză.

„Am început primele zile din mandat cu autostrada București – Brașov. Am spus că a fost campionat de studii de fezebilitate. Or fi fost în general în România. Din păcate, pe această autostradă ultimul studiu de fezabilitate datează din 2005. Este un studiu mai sumar. A rămas studiul de fezabilitate din 2005 pentru că de atunci au fost foarte multe încercări de parteneriat public privat. Câte doi – trei ani proiectul a fost blocat inclusiv în discursul public al decidentilor zilei”, a declarat Catalin Drula, la Digi 24, joi seara.

Publicitate

Ministrul Transporturilor a adăugat că s-a semnat contractul de proiectare pentru segmentul de autostrada București – Brașov.

„Acum chiar am făcut un pas concret, pe 12 februarie a fost semnat contractul de proiectare al autostrăzii, asta înseamnă că vom avea toată partea din spate, viaducte, tuneluri, vom avea efectiv proiectul lor, așa cum faci proiectul unei case. Și apoi putem căuta un constructor. În momentul de față această muncă nu a fost făcută și dacă nu a fost făcută nu poți trimite un excavator direct în teren”, a declarat Drulă.

Publicitate

Întrebat când vor începe lucrările, Drulă a declarat că numai proiectarea durează doi ani și jumătate.

„Proiectantului care începe contractul semnat pe 12 februarie i-am cerut să livreze zonele critice cum ar fi centura Comarnic, zona de la Ploiești, mai repede decât termenele contractuale. Termenele contractuale, din păcate, sunt destul de mari. E vorba de doi ani, doi ani și jumătate, un contract licitat înainte de mandatul meu”, a mai declarat Drulă.

Citește mai mult

Administrație

USR PLUS propune ca parlamentarii care vor vota la dublu să piardă peste 80% din indemnizaţie

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

După ce ieri senatorul brașovean Irineu Dărău a suprins mai mulți deputați din formațiunile AUR și PSD când votau la „dublu”, USR PLUS a depus proiecte pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor, astfel încât parlamentarii care votează „dublu” să fie sancţionaţi disciplinar prin pierderea a peste 80% din indemnizaţie.

Potrivit unui comunicat al USR transmis joi AGERPRES, proiectele au fost depuse „ca urmare a votului cu mai multe cartele identificat de senatorii şi deputaţii USR PLUS în timpul dezbaterilor pe tema bugetului de stat pe 2021 (…), astfel încât furtul la vot să fie sancţionat”.

Publicitate

„Nu e normal ca, în România, un student care copiază să fie exmatriculat, dar un parlamentar care votează fals în numele colegului absent să nu suporte drept consecinţe decât ‘avertisment scris’, aşa cum prevede acum Statutul comun al deputaţilor şi senatorilor şi Regulamentele Camerelor. Noi, grupul USR PLUS, susţinem că parlamentarii ar trebui să fie ţinuţi la un standard mai înalt de respect faţă de lege, pentru că aici e izvorul ei, şi să aibă un cod de conduită demn de mandatul primit, aşa că propunem să fie prevăzute consecinţe directe, de micşorare a indemnizaţiei până la nivelul salariului minim”, a declarat deputatul USR PLUS Oana Ţoiu.

Alianţa USR PLUS consideră că „furtul la vot în Parlament nu trebuie să scape nepedepsit”.

Publicitate

„De aceea, parlamentarii USR PLUS au depus un proiect de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor în sensul sancţionării disciplinare a celor care nu înţeleg că o funcţie de demnitate publică de un asemenea nivel implică integritate şi respect faţă de alegătorii care i-au trimis în Parlament. Concret, parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancţionaţi cu reţinerea pe o lună a sumei reprezentând diferenţa între indemnizaţia brută şi valoarea salariului minim brut pe ţară. Adică, vor pierde peste 80% din indemnizaţie! De asemenea, votul viciat prin exprimarea unui vot dublu se va anula”, se mai arată în comunicat.

Proiectele de modificare a Regulamentelor Camerelor prevăd explicit, pe lângă sancţiunea cu reducerea indemnizaţiei, că „este interzisă utilizarea cardului de vot de către o altă persoană”.

„Pentru noi, o Românie fără hoţie nu este un slogan. Iar demersurile pentru atingerea acestui obiectiv nu pot ocoli Parlamentul!”, menţionează sursa citată.

Citește mai mult

Administrație

Prefectul Cătălin Văsii şi noii subprefecţi au depus jurământul şi au preluat mandatele

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Astăzi prefectul Cătălin Văsii a depus jurământul pentru noul mandat. Alături de el au depus jurământul şi cei doi noi subrefecţi: Ambrus Izabella Agnes şi Bucur Ioan Codruț.

Ceremonia a fost una în care prin videoconferinţă toţi noii prefecţi şi subprefecţi, din toate judeţele, au depus jurământul în faţa ministrului de interene Lucian Bode.

Publicitate

După intonarea imnului de stat fiecare în parte a depus jurământul.

Cătălin Văsii a avut această funcţie şi în trecut, însă Braşovul are doi noi subrefecţi.

Publicitate

Ambrus Izabella Agnes (43 ani), avocat, deputat în legislatura 2016-2020, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov în perioada iunie-decembrie 2016.

Bucur Ioan Codruț, (44 de ani), antreprenor, membru al Consiliului Județean Brașov de la începutul actualului mandat (oct. 2020) până la numirea în funcția de subprefect.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>