Connect with us
Publicitate

Social

Investiții de 7,1 milioane de euro în rețelele de apă și canalizare din Hoghiz. Vor fi făcute lucrări în 5 localități ale comunei

Publicat

pe

Publicitate

Infrastructura de apă și canalizare din Hoghiz va fi modernizată. Compania Apa Brașov va investi peste 7,1 milioane de euro, fără TVA, pentru extinderea și dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare din Hoghiz și satele Bogata, Dopca, Fântâna și Cuciulata, prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare şi Programul Operaţional de Dezvoltare Durabilă.

În Hoghiz infrastructura de apă va fi extinsă pe străzile Agromec și Izvorului, iar lucrări la extinderea rețelei de canalizare vor fi făcute pe străzile Trestiei și Izvorului. În satul Bogata va fi reabilitată infrastructura de apă pe o lungime de 2,73 de kilometri, în satul Dopca aceleași lucrări vor fi făcute pe o lungime de 3,74 de kilometri, iar în Fântâna rețeaua va fi modernizată pe o lungime de 1,55 de kilometri. La Cuciulata infrastructura de apă va fi extinsă pe o porțiune de 8,83 de kilometri.

În plus, toată zona va mai beneficia de masive investiții în:

1. CAPTARE DE IZVOARE
• Reabilitarea captării de izvor de la Saroș

Publicitate

2. ADUCȚIUNI DE APĂ, după cum urmează:
• Reabilitare aducțiune Bogata – Hoghiz – Rupea, pe o lungime de 14,5 km
• Reabilitare aducțiune Stația de Tratare Bogata până la rețeaua de distribuție a localității Dopca, pe o lungime de 1,7 km
• Reabilitare aducțiune pentru localitatea Fântâna, pe o lungime de 1,7 km
• Extindere aducțiune Hoghiz – Fântâna-Cuciulata, pe o lungime de 7,8 km

3. STAȚII DE POMPARE APĂ, după cum urmează:
• Extindere a 2 Stații de Pompare pentru zona Hoghiz
• Construcția Stației de Pompare de la Bogata

4. STAȚII DE CLORINARE
• Construcția unei Stații de clorinare în incinta captării Saroș

5. CASTELE DE APĂ (TURNURI DE APĂ)
• Reabilitarea castelului de apă de la Hoghiz

6. REZERVOARE DE APĂ
• Construcția a 2 rezervoare de apă, cu o capacitate de 300 mc fiecare, în incinta captării Saroș

Reamintim că, aceste investiții fac parte din „Proiectul regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov / Regiunea Centru”. Localitățile care vor beneficia de investiții prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare și a Programului Operațional de Dezvoltare Durabilă sunt: municipiile Brașov, Săcele, Codlea, orașele Rupea, Ghimbav, comunele Hoghiz, Prejmer, Hărman, Feldioara, Hălchiu, Sânpetru, Bod și Homorod. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 250 de milioane de Euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes