Connect with us
Publicitate

Administrație

Investiţii de 22 milioane lei pentru refacerea podului de la Zizin şi reabilitarea drumului Hărman – Sânpetru

Publicat

pe

Două achiziții destinate îmbunătățirii infrastructurii rutiere, inițiate de Consiliul Județean Brașov și a căror finanțare este asigurată din bugetul propriu al județului, au intrat în procedura de evaluare a ofertelor.

Publicitate

Astfel, pentru realizarea proiectului „Refacere pod DJ 103 A km 16+000 – deteriorare infrastructură pod și rampe de acces – Proiect Tehnic și execuție”, care a avut termen-limită de depunere în data de 19 august, au fost înregistrate două oferte. Valoarea totală estimată este de 3.101.976,57 lei (cu TVA). Lucrarea cuprinde proiectarea, execuția și asistența tehnică a proiectantului pentru refacerea podului situat la kilometrul 16, pe drumul județean 103 A (Brașov – Tărlungeni – Zizin). Este vorba despre podul peste pârâul Zizin, aflat la ieșirea din satul Zizin spre Dălghiu, construcție care a suferit grave avarii la inundațiile din anul 2018. Odată refăcut, acest pod va asigura locuitorilor din Tărlungeni și nu numai, accesul spre zona Vama Buzăului în condiții de siguranță din punct de vedere rutier.

Cea de-a doua achiziție se referă la întocmirea Proiectului Tehnic și execuţia lucrărilor de reabilitare a drumului județean DJ 108 Hărman – Sânpetru (km 0+000 – 4+380). Lucrarea cuprinde proiectarea, execuția și asistența tehnică a proiectantului pentru reabilitarea drumului județean DJ 108, în lungime de 4,380 km, care leagă localităţile Hărman și Sânpetru. În cadrul contractului se vor realiza inclusiv proiectarea și execuția lucrărilor de deviere sau de protejare a rețelor de utilități situate pe amplasamentul drumului. Valoarea estimată a acestui proiect totalizează 18.821.720,68 lei (cu TVA). La data-limită pentru depunerea documentațiilor de participare, stabilită pentru data de 20 august, ora 15:00, au fost depuse nu mai puțin de opt oferte.

În cazul ambelor achiziții, ofertele înregistrate au intrat în analiză din punctul de vedere al conformității documentelor, după care urmează etapele de evaluare tehnică și financiară, iar apoi autoritatea contractantă va delibera asupra acestora.

Publicitate

„Mă bucur că achizițiile pe care le-am inițiat în această perioadă stârnesc interesul operatorilor economici, fapt care ne dă speranța că în curând vom avea constructori pentru aceste lucrări. Este foarte important să rezolvăm toate obiectivele pe care le avem cuprinse în lista de investiții din acest an. Remarc faptul că ambele proiecte sunt finanțate din bugetul propriu al Consiliului Județean, în condițiile în care în ultimele luni am direcționat o parte însemnată din buget pentru susținerea spitalelor. Practic, chiar și în această perioadă de criză sanitară, nu neglijăm nimic din ce înseamnă prioritățile județului Brașov, iar modernizarea rețelei de drumuri județene este una dintre ele”, spune președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes