Connect with us
Publicitate

Economic

Investiție de 25 de milione de euro într-o nouă fabrică de componente auto la Brașov

Publicitate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Brașov, Ioan Veștea, a anunțat că localitatea Prejmer va beneficia de o investiție de 25 de milioane de euro din partea unei companii din industria producătoare de componente auto.

Publicitate

Într-o postare pe Facebook, Ioan Veștea a menționat că „o investiţie spaniolă în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, în domeniul industriei de componente auto se va realiza în acest an în judeţul Braşov. Am discutat astăzi cu o delegaţie reprezentând societatea Sandhar. Este vorba despre o multinaţională care deţine fabrici în Spania, dar şi în Mexic, India şi Polonia, şi produce piese din aluminiu pentru industria auto”, scrie Economica.net.

Conform președintelui Consiliului Județean Brașov „investitorii şi-au propus să construiască o fabrică în Parcul Industrial Prejmer, pe o suprafaţă de 7.000 mp, având în componenţă hale de producție, depozite şi birouri. Valoarea investiţiei în construcţie, instalaţii şi utilaje este estimată la circa 25 de milioane de euro.

Investitorii şi-au propus să realizeze fabrica până la sfârșitul acestui an, urmând ca din anul 2022 să înceapă producţia. Noua investiție va genera circa 125 de locuri de muncă, iar după primul an de funcţionare „fabrica de la Prejmer va asigura cel puţin o piesă pentru 30% din întreaga producţie de autovehicule din Europa”.

Publicitate

Sandhar Technologies, companie indiană

Deși oficialul din Brașov a declarat că investiția aparține unei companii spaniole trebuie menționat că Sadhar Technologies este un grup indian fondat de omul de afaceri Jayant Davar. Grupul Sadhar, care deține, printre altele, o uzină lângă Barcelona, va realiza investiția din România prin subsidiara sa spaniolă Sandhar Technologies Barcelona.

Subsidiara spaniolă a grupului indian Sadhar Technologies a devenit operațională în 2007, odată cu achiziționarea fabricii iberice Tecfisa și produce în uzinele din Polonia și Mexic piese din aluminiu turnate sub presiune, sistemele de ștergere a parbrizului, componente antivibrații și elemente de suspensie.

Clienții principali ai Sandhar Technologies Barcelona sunt mari companii din industria de componente auto precum TRW, Autoliv, Bosch, Trelleborg sau Saint Gobain.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes