Connect with us
Publicitate

Administrație

Investigație Recorder: Un polițist acuză că i-au fost accesate datele personale în interesul unui om de afaceri. MAI anunță o anchetă

Publicat

pe

Publicitate

Ministerul de Interne a solicitat Poliției Române să demareze urgent verificări în legătură cu acuzațiile aduse de un polițist din Oradea, care susține că datele sale personale au fost accesate în mod ilegal, chiar din interiorul Poliției, în interesul unui influent om de afaceri local.

„Referitor la subiectul discutat în spațiul public cu privire la un polițist din Bihor care ar fi descoperit că datele sale personale i-au fost accesate ilegal în beneficiul unor oameni influenți din județ, facem următoarele precizări: Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a solicitat Inspectoratului General al Poliției Române să demareze urgent verificări în acest caz. În funcție de rezultatele verificărilor, vor fi luate măsurile care se impun, conform legii. Conducerea MAI atrage atenția tuturor celor care dețin funcții de comandă, la orice nivel sau structură, că este datoria lor să sprijine și să protejeze polițiștii onești, indiferent de numele și influența persoanelor cu care se confruntă. Legea și procedurile polițienești trebuie să fie respectate în toate situațiile, fără excepție. Nicio abatere de la acest principiu nu va fi tolerată”, a transmis MAI, printr-un comunicat de presă remis Agerpres.

Reporterii de la Recorder au publicat un reportaj în care un polițist din Oradea susține că datele sale personale au fost accesate în mod ilegal, chiar de către colegii săi, și date unui om de afaceri, care l-a amenințat prin telefon.

Potrivit jurnaliștilor, totul ar fi plecat de la o ceartă izbucnită în februarie 2022 între soția polițistului și cea a omului de afaceri, subiectul fiind un loc de parcare din fața blocului.

Publicitate

În doar câteva minute de la incident, polițistul susține că a fost sunat de omul de afaceri, care l-ar fi amenințat că „îl va învăța conduită de polițist” și că „se va ocupa ca lucrurile să iasă așa cum trebuie, elegant”.

Polițistul spune că a fost șocat de rapiditatea cu care omul de afaceri a aflat numărul său de telefon și a depus o plângere împotriva lui pentru amenințare și accesare neautorizată de date personale.

Ulterior, el a fost chemat la discuții de șeful IPJ Bihor, care i-ar fi dat de înțeles că ar trebui să se împace cu omul de afaceri, primind aceleași sugestii și de la alți polițiști.

În continuare, polițistul reclamă faptul că împotriva sa au fost luate mai multe măsuri abuzive și chiar a primit o avertizare de tip mafiot.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes