Connect with us
Publicitate

Social

Între 7 şi 20 iulie furnizarea apei va fi sistată în mai multe zone importante ale oraşului

Publicat

pe

Compania APA Braşov a remis un comunicat de presă prin care ne aduce la cunoştinţă că din anul 2018, o mare parte din străzile Brașovului au fost afectate de lucrări la rețelele de apă și canalizare. În cifre, lucrările companiei braşovene sună aşa:

  • 11,2 km de rețele de distribuție de polietilenă
  • 3,3 km de artere de distribuție din fontă ductilă
  • 342 de branșamente
  • 77 hidranți

APA Braşov spune că „durata de viață a conductelor noi este de aproximativ 50 de ani. Lucrările au fost executate pe următoarele străzi: Castanilor, Avram Iancu, Al. I. Cuza, Iuliu Maniu, 15 Noiembrie, Lucian Blaga, Nicolae Titulescu, Serii, Petru Rareș, Toamnei, Zizinului, Saturn, Barbu Lăutaru, Carierei, Griviței și Victoriei.

Aceste lucrări au fost extrem de importante pentru brașoveni, deoarece odată implementate, ele micșorează foarte mult numărul de avarii și de intervenții efectuate pe aceste conducte , precum și pierderile de apă”.

Începând cu data de 7 iulie, toate aceste rețele noi vor fi interconectate și puse în funcțiune. Această operațiune presupune mai multe etape: anularea conductelor vechi și golirea acestora, spălarea și dezinfectarea tronsoanelor noi de conductă, cuplarea acestora, interconectarea cu sistemul de distribuție existent. În consecință, în perioada 7 – 20 iulie, furnizarea apei va fi sistată în 4 etape, în mai multe zone importante ale orașului. Acestea sunt, după cum urmează:

Publicitate
  • Etapa I – zona Spitalului Astra
  • Etapa II – zona Roșiorilor – Titulescu
  • Etapa III – Zona Onix- bd. Griviței
  • Etapa IV – str. Dimineții

„Fiecare etapă va fi anunțată cu cel puțin 3 zile înainte, prin toate canalele de comunicare posibile: SMS, pentru cetățenii care au acceptat să ne ofere numerele de telefon, e-mail, acolo unde există în baza de date, anunțuri la fiecare scară de bloc afectată, www.apabrasov.ro, Pagina Oficială de Facebook, precum și prin intermediul comunicatelor de presă.

De asemenea, în toate zonele afectate vor fi cisterne de apă, pentru asigurarea necesarului de consum. Această lucrare face parte dintr-un contract de reabilitare și extindere a reţelelor publice de distribuție apă potabilă din municipiul Brașov, finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare. După executarea tuturor interconectărilor, Contractul de Lucrări nr. 9, Fazat, va fi finalizat. Valoarea întregului contract este de aproximativ 19,24 milioane de lei, inclusiv TVA, cofinanțat de Compania Apa Brașov”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes