Connect with us
Publicitate

Cultural

Intrare gratuită la mai multe muzee din Brașov cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor. Ce unități de cultură din județ pot fi vizitate astăzi

Publicat

pe

Brașovenii și turiștii care vor să viziteze astăzi muzeele din județ pot face acest lucru gratuit. Mai multe unități de cultură își vor primi vizitatorii fără să ceară vreo taxă de intrare pentru că astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor.

„Muzeul Casa Mureșenilor Brașov (Piaţa Sfatului, nr. 25) şi Casa Memorială Ștefan Baciu, Brașov (Strada Doctor Gheorghe Baiulescu, nr. 9) vor asigura accesul gratuit tuturor celor care joi, 18 mai, vor dori să le viziteze. Programul de vizitare al ambelor instituţii este între orele 9:00-17:00. La iniţiativa Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM), anual, în data de 18 mai este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzeelor, în scopul promovării şi aducerii la cunoştinţa publicului a rolului acestor instituţii de cultură în dezvoltarea societăţii. Această zi este, totodată, un eveniment menit să întemeieze şi să consolideze relaţiile de cooperare dintre muzee, specialiştii acestora şi publicul larg”, au scris reprezentanții Consiliului Județean Brașov pe pagina oficială de Facebook.

„Acum 46 de ani, în anul 1977, a fost stabilită data de 18 mai ca reprezentând Ziua Internațională a Muzeelor, de către Consiliul Internațional al Muzeelor. Începând de atunci, muzeele din toată lumea oferă această facilitate suplimentară tuturor vizitatorilor noștri, de a ne vizita gratuit în ziua de 18 mai. Și nu întâmplător, acum 19 ani, Ministerul Culturii din Franța a stabilit ca sâmbăta cea mai apropiată de Ziua Internațională a Muzeelor să devină Noaptea Muzeelor. Vă așteptăm pe toți să fiți alături de noi și de ziua noastră”, a precizat managerul Muzeului Casa Mureșenilor, Valer Rus, citat de radiobrasovfn.ro.

Gratuit pot fi vizitate astăzi și Muzeul de Etnografie şi instituţiile muzeale pe care le coordonează: Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Muzeul din Săcele și Muzeul din Rupea.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes