Connect with us
Publicitate

Cultural

Intrare gratuită la filialele Muzeului de Etnografie Brașov de Ziua Culturii Naționale

Publicat

pe

Muzeul de Etnografie Brașov își deschide larg porțile pentru publicul larg și pentru turiști. Astfel, duminică, 15 ianuarie 2023, când sărbătorim Ziua Culturii Naționale, toate filialele muzeului vor putea fi vizitate gratuit.

Publicitate

Muzeul de Etnografie Brașov, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Muzeul Etnografic ”Gheorghe Cernea” din Rupea și Muzeul Etnografic Săcele, pe lângă expozițiile permanente, au expoziții temporare cu tematici atractive, care pun în valoare colecțiile muzeului și evidențiază bogăția moștenirii culturale brașovene.

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită să aflați toate detaliile legate de ”Găteala capului la sașii din sud-estul Transilvaniei”, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă propune să aflați legătura dintre ”Lemn și om – o poveste de viață din Brașov și sud-estul Transilvaniei”, Muzeul Etnografic ”Gheorghe Cernea” din Rupea prezintă ”Turca din Cuciulata. Obicei al cetei de feciori la Crăciun”, iar Muzeul Etnografic Săcele dezvăluie ”Fascinanta întâlnire în Basarabia cu urmașii mocanilor săceleni”.

Ziua Culturii Naţionale se sărbătorește în România din anul 2011, dar este marcată şi în alte ţări europene unde sunt omagiaţi oameni de cultură remarcabili, reprezentativi pentru fiecare stat în parte.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes