Connect with us
Publicitate

Economic

Într-o singură lună, s-au încasat 12 milioane euro pentru testele COVID-19 făcute la cerere

Publicat

pe

Începând cu 15 mai, de la ridicarea stării de urgenţă, clinicile private au fost primele care au deschis listele pentru teste de depistare a coronavirusului la cerere, acestea având o pondere de 12% din numărul total de teste făcute în România de la începutul pandemiei, conform zf.ro

Publicitate

192.000 de teste au fost făcute de către români la cerere pentru a afla dacă au sau nu Covid-19.  Acest serviciu nou de pe piața medicală, disponibil atât în unităţile private, cât şi cele de stat, oferind astfel posi­bili­tatea de testare pacienţilor care nu se încadrează în criteriile de testare gratuită.

La un preţ aproximativ de 62 de euro cele aproape 200 de mii de teste effectuate la cerere au băgat în buzunarele unităţilor medicale nu mai puţin decât 12 milioane de euro.

Ziarul Financiar a adunat numărul de teste din informările autorităţilor cu privire la numărul de teste la cerere din 23 iulie, prima zi de la începutul pandemiei când reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică au oferit această cifră.

Publicitate

Numărul maxim de teste la cerere pe zi a fost de 9.700, însă sunt zile unde numărul nu depăşeşte 2.000 de teste, în condiţiile în care labo­ratoarele private nu lucrează probe în week-end.

Sursa ZF.ro

foto: digi24.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes