Connect with us
Publicitate

Administrație

Interzis supermarketurilor în centrul comunei Bran. Direcția pentru Cultură Brașov a dat aviz negativ pentru amenajarea unor magazine Lidl și Penny

Publicat

pe

Publicitate

Nu vor putea fi construite supermarketuri în centrul comunei Bran. Este răspunsul dat de specialiștii Direcției pentru Cultură Brașov la solicitările reprezentanților Penny și Lidl care voiau să deschidă magazine la doar câțiva pași de Castelul Bran, anunță evz.ro.

Asociațiile micilor producători din Bran, împreună cu oamenii de afaceri din zonă, dar și cu localnicii au fost dintotdeauna împotriva acestor proiecte care, spun ei, ar strica imaginea stațiunii turistice, dar ar putea falimenta și micile afaceri din localitate.

În ședința din 09 februarie 2022, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Brașov a decis acordarea avizului negativ pentru PUZ – SCHIMBARE DESTINAŢIE TEREN DIN ZONÃ LOCUINŢE ŞI FUNCŢIUNI COMPLEMENTARE ÎN ZONĂ INSTITUŢII ŞI SERVICII PENTRU AMPLASARE SPAŢII COMERCIALE, reținând faptul că „propunerea aduce o schimbare de morfologie care nu este compatibilă cu contextul și în relație cu cripta familiei Cavalerilor de Pușcariu”. Cei care sunt împotriva marilor magazine spun că acestea ar trebui construite la marginea localităților.

Localnicii se tem și de traficul infernal care ar putea apărea odată cu deschiderea unor supermarketuri în centrul stațiunii. Chiar și fără ele sunt zile în care cozile de mașini se întind pe kilometri întregi, iar decizia construirii unor mari magazine ar putea paraliza complet circulația în Bran.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes