Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Interzis mașinilor, pe ulițele din Viscri. Începând din 15 mai, autoturismele turiștilor nu vor mai avea acces prin localitate

Publicat

pe

Odată cu creșterea numărului de turiști, la Viscri a apărut inevitabil și aglomerația. Miile de vizitatori sosiți în sat vin cu mașinile, iar cei mai mulți nu folosesc parcarea de la intrarea în localitate și își lasă autoturismele la marginea drumurilor din sat. Farmecul micii așezări rurale pălește din cauza mașinilor care acoperă vederea spre casele oamenilor.

Pentru ca străduțele din Viscri să nu se transforme în parcări publice, autoritățile locale au luat o hotărâre drastică. Începând din 15 mai accesul mașinilor prin sat va fi interzis, După ce au obținut toate avizele pentru a opri accesul mașinilor în ziua încoronării Regelui Charles al III-lea, autoritățile au decis ca restricția să devină permanentă din 15 mai, anunță playtech.ro.

Așadar, după eliberarea ultimului aviz de către Ministerul Culturii, accesul mașinilor în satul Viscri va fi restricționat total începând de la această dată. Prin urmare, o parcare a fost amenajată la intrarea în localitate, urmând ca de acolo turiștii să o ia la pas pentru a vizita satul ori o căruță trasă cu cai.

Deși această restricție era plănuită să fie pusă în aplicare încă de acum cinci ani, abia acum sătenii și autoritățile locale au reușit să finalizeze toate formalitățile. Alexandra Sima, vecină cu casa Regelui Charles al III-lea, este de părere că măsura va duce la protejarea și păstrarea satului în bune condiții.

Publicitate

„De multă vreme ne luptăm pentru chestia asta, pentru interzicerea mașinilor în sat. Este foarte neplăcut pentru localnici, vara mai ales când e foarte aglomerat, satul e plin de mașini. Mai lipsea un aviz de la Cultură, care s-a aprobat recent și s-a pus în practică acest lucru și sperăm să respecte turiștii care vin”, a spus aceasta.

La fel spun și mulți alți localnici care se bucură de măsura luată de autorități.

„Mie mi se pare ceva normal pentru că nu mai avem loc noi. Nici cu mașini, nici cu nimic. Vara oamenii fac fân, nu au loc să treacă”, spune un alt locuitor al satului Viscri.

În anul 2022, peste 14.000 de turiști au vizitat casa noului monarh al Marii Britanii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes