Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Interviurile Brasov.net – De vorbă despre tine – Episodul 8, Invitată: Petronela Rotar

Publicat

pe

Interviu Petronela Rotar

Petronela Rotar: „Asistența psihologică ar trebui să fie obligatorie pentru angajații din sistemul medical”

Consilierea psihologică ar trebui să fie obligatorie pentru angajații din sistemul medical! Asta crede psihologul și psihoterapeutul în formare @Petronela Rotar, cel mai recent invitat al Mădălinei Csiki într-o nouă ediție a Interviurilor Brasov.net.

Discuția a venit pe fondul înmulțirii cazurilor de sinucidere în rândul medicilor, majoritatea puse pe fondul consumului emoțional uriaș de care ei suferă de la începutul pandemiei.

Viața lor nu este însă una ușoară nici în restul timpului, mai ales în cazul celor care lucrează cu bolnavi în stadii terminale și se iau zilnic la trântă cu moartea. Iar suprasolicitarea lor se răsfrânge tot asupra pacienților, care ajung să fie tratați de cele mai multe ori robotic, fără pic de empatie ori înțelegere.

Deși poate cei mai de blamat, din păcate medicii nu sunt singurii care evită să-ți rezolve problemele emoționale, fiind din ce în ce mai afectați atât ei, cât și cei din jurul lor. De ce în secolul depresiei evităm să cerem ajutor și de ce ar fi bine să o facem, cum recunoaștem semnele unei afecțiuni și în ce măsură putem să ne ajutăm apropiații – afli din interviul de mai jos.

Publicitate
video
play-sharp-fill
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes