Connect with us
Publicitate

Social

Intervenții chirurgicale în premieră, la Spitalul Județean din Brașov

Publicat

pe

Publicitate

În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă în această perioadă, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov punctează, frecvent, evenimente medicale remarcabile, multe realizate de tineri specialiști.

Pe lângă operații video-toraco-scopic, operații minim invazive de reconstrucție a coloanei vertebrale și operații pe creier, intervențiile prin chirurgia laparoscopică se dezvoltă foarte mult. Astfel că pasul următor va fi chirurgia robotică, potrivit directorului medical al Spitalului Județean, dr. Florin Orțan: „Chirurgia laparoscopică se dezvoltă în continuare, în ciuda costurilor foarte, foarte mari. Mai exact, vorbim despre chirurgia generală minim invazivă. În ultima lună am făcut un compromis și am acordat doctorului Petcu Lucian, un medic extrem de entuziast în chirurgie, un an de concediu fără plată, pentru că vrea să învețe chirurgie robotică. Și cu puțin ajutor, de îndată ce doctorul Petcu își va termina cursul, dăm drumul la un program de chirurgie robotică la public”.

Într-o intervenție la Vocea Brașovului, la Radio România Brașov FM, pe 93.3 FM, medicul Florin Orțan a mai enumerat câteva intervenții care vor fi făcute, în premieră, la Brașov: „Am programat prima înlocuire valvulară aortică transcateter din sistemul public din Brașov, care va avea loc în 12 martie. Din nou, vreau să subliniez, Casa de Asigurări de Sănătate, atunci când ne-a putut finanța, ne-a finanțat, și astfel o să putem realiza unele proceduri. Imaginați-vă că sunt niște oameni în vârstă de 70 de ani care nu au altă variantă”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes