Connect with us
Publicitate

Eveniment

Intervenţie la limită a unui poliţişt din judeţul Braşov. A salvat un bărbat care voia să se spânzure

Publicat

pe

Intervenția rapidă a polițistului a salvat un bărbat de la sinucidere. Agentul șef de poliție Manta Mihai, din cadrul Postului de Poliție Dumbrăvița, a intervenit prompt pentru a salva un bărbat aflat în pragul sinuciderii prin spânzurare.

Publicitate

La data de 03.01.2024 în jurul orei 11.00, polițistul brașovean se afla în postul de poliție și efectua audieri într-o cauză ce îi fusese semnalată anterior. În acest cadru a fost informat despre faptul că un bărbat a plecat de la domiciliu cu intenția de a se sinucide. Astfel, Mihai a amânat audierile, a încuiat postul de poliție și a plecat în cel mai scurt timp, în căutarea persoanei

După mai multe apeluri telefonice, pe care le-a efectuat către bărbatul căutat, a reușit să îl identifice, acesta aflându-se într-o zonă izolată din localitate.

În urma unor discuții, desfășurate de polițist pe mai multe zeci de minute cu persoana, a reușit să o convingă să renunțe la intențiile de sinucidere sau de autovătămare și a condus-o la Postul de Poliție, de unde a fost preluată apoi de un echipaj medical.

Publicitate

„Mihai se afla în Postul de Poliție Dumbrăvița și audia mai multe persoane într-un dosar, când a fost sesizat că un bărbat vrea să-și ia viața.

Polițistul l-a sunat imediat pe bărbat și, după 40 de minute de discuții, a reușit să îl convingă pe acesta să îi spună unde se află.
La scurt timp, Mihai l-a găsit pe bărbatul căutat într-o pădure de lângă localitate și l-a determinat să renunțe la gestul său, ulterior fiind preluat de un echipaj medical.

Acesta este unul dintre cele peste 2.400 de evenimente la care au intervenit ieri polițiștii, la solicitările cetățenilor.”, a transmis Poliţia Română pe pagina de Facebook.

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov își exprimă recunoștința față de A.S.A. Manta Mihai pentru acțiunea avută pentru protejarea vieții cetățenilor. Acest incident subliniază importanța pregătirii profesionale și a angajamentului față de comunitate, valori fundamentale ale instituției polițienești.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes