Connect with us
Publicitate

Eveniment

Intervenţie în premieră la Spitalul Județean Brașov

Publicat

pe

Unui pacient de 72 de ani cunoscut cu multe diagnostice, printre care colecistită și pancreatită acute – i s-a făcut o rahianestezie toracală segmentară pentru a putea fi operat. 

Premieră anestezică la Spitalul Județean de Urgență Brașov! Unui pacient de 72 de ani cunoscut cu multe diagnostice, printre care colecistită și pancreatită acute – i s-a făcut o rahianestezie toracală segmentară pentru a putea fi operat.

Medicii au folosit această tehnică pentru a evita complicațiile anesteziei generale la care s-ar fi expus pacientul.

Ce a presupus procedura ne explică Amin Zahra, unul dintre medicii care au făcut parte din echipa de anestezie, potrivit Radio România Braşov FM: „A fost o rahianestezie la un nivel destul de superior, unde vine și cu niște riscuri, pentru că în zona respectivă poți să blochezi mușchii respiratorii. Am efectuat această procedură pentru că pacientul avea multiple patologii cardiac și renale. Era și cu insuficiență renală și a fost și refuzat în mai multe spitale pentru că presupune, în mod normal, doar o anestezie generală. A fost conștient, treaz, cooperant, stabil, nu a pus probleme, nu a fost nicio complicație. A durat undeva la 2 ore cu tot cu operație. Dacă s-ar fi expus la o anestezie generală, erau riscuri destul de mari. Având un istoric, a avut un edem pulmonar unde a fost internat timp de 2 săptămâni. Se știe cu insuficeiență renală, o creatinină cu o valoare destul de ridicată, hipertensiune, un risc cardiovascular foarte mare. Ar fi fost necesar să stea și în terapie intensivă, probabil o zi sau două. Exista și riscul de deces”.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes