Connect with us
Publicitate

Social

Interesul tot mai scăzut al populației pentru imunizare închide mai multe centre de vaccinare din județul Brașov

Publicat

pe

Mai puțin de o treime din populație s-a vaccinat împotriva virusului Covid-19, iar interesul pentru imunizare este din ce în ce mai scăzut inclusiv în Brașov, apreciază autoritățile sanitare.

Publicitate

Astfel, centrele de vaccinare înființate după data de 20 decembrie 2020, o dată cu demararea campaniei de imunizare în masă, vor fi închise rând pe rând până la 1 iulie, anunță Radio România Brașov FM. Vor fi închise centrele CATTIA, Sala Sporturilor, Asociația Creștină și Centrul de termoficare din cartierul Tractorul.

“Având în vedere solicitarea tot mai redusă de vaccinare, ne gândim să eficientizăm un pic activitatea în centrele de vaccinare și chiar să reducem numărul celor deschise. Dintre centrele administrate de Primărie, de la 1 iulie va rămâne activ doar cel din Noua, însă rămân deschise centrele din unitățile sanitare, cum ar fi Spitalul Militar. Sunt unități medicale care își vor păstra și activitatea de vaccinare, cu un punct de lucru”, a precizat directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

De asemenea, imunizarea continuă și în cabinetele medicilor de familie.

Publicitate

Potrivit datelor prezentate de Direcția de sănătate Publică, în județul Brașov s-au imunizat complet până în prezent, cu ambele doze sau cu serul care se administrează în doză unică, aproape 150.000 de persoane.

Alte peste 140.000 de persoane au trecut de prima administrare, fiind programate pentru rapel.

sursa: Radio România Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes