Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Inteligența artificială e folosită tot mai des și în agricultură. Un Centru de Excelență pentru Inteligența Artificială a fost inaugurat la Brașov

Publicat

pe

Inteligența artificială e folosită tot mai des și în agricultură, mai ales că îi poate ajuta pe fermieri să aibă recolte mai bogate. Agricultorii români, de exemplu, vor putea beneficia gratuit de informații importante despre plante și sol, de la Centrul Român de Excelență pentru Inteligența Artificială inaugurat la Brașov.

Datele culese cu ajutorul unei camere și prelucrate de inteligența artificială îi pot ajuta pe fermieri să-și monitorizeze culturile în timp real și să detecteze schimbările în condițiile solului, anunţă tvr.ro.

Irigarea și controlul dăunătorilor se pot face automatizat, eliminând astfel nevoia de muncă manuală și reducând utilizarea substanțelor chimice potențial dăunătoare.

Programul „Copernicus” al Uniunii Europene oferă acces gratuit la date precise de observare a Terrei furnizate de sateliții Sentinel. Astfel de date vor fi folosite și de Centrul de Excelență inaugurat la Brașov, care funcționează în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania.

Publicitate

Pe lângă diverse aplicații care folosesc inteligența artificială, Centrul de Excelență de la Brașov va crea și hărți despre starea culturilor agricole, ce vor fi puse gratuit la dispoziția fermierilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes