Connect with us
Publicitate

Social

Întâmplare halucinantă în judeţul Braşov. Un bărbat dat dispărut și „îngropat” acum 15 ani a fost găsit la Tărlungeni. Familia de rromi care l-ar fi răpit i-a schimbat numele și îl trimitea la cerșit. L-a găsit întâmplător chiar vărul său pe scările unui magazin

Publicitate

Publicat

pe

Foto dreapta: vărul victimei

Anchetă pentru lipsire de libertate în cazul unui bărbat dat dispărut în 2006 în Mehedinți și găsit după cincisprezece ani în județul Brașov. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate, în cazul familiei care l-a exploatat timp de cincisprezece ani pe un bărbat cu sindrom Down, trimițându-l la cerșit.

Publicitate

La începutul acestui an, un văr de-al său l-a găsit întâmplător, cerșind pe scările unui magazin din comuna brașoveană Tărlungeni. Era exploatat, susține familia, de cei la care locuia în Brașov. Aceștia l-ar fi dus la cerșit chiar și în afara țării.

Anchetatorii fac verificări și cu privire la cum a fost posibil ca bărbatul să primească un alt nume și ajutor de handicap pe acesta, în condițiile în care era dat dispărut. Patru din cei cinci frați pe care îi are bărbatul dispărut, dar și vărul său, omul care l-a găsit cerșind pe scările unui magazin din Brașov au fost solicitați să dea declarații la Postul de Poliție din comuna Bâceș, localitatea unde a fost dat dispărut în 2006.

Unul dintre frații lui Viorel Marinca le-a arătat fotografii de familie anchetatorilor, care s-au deplasat tocmai de la Brașov că să facă verificări, cu privire la dispariția bărbatului.

Publicitate

Frații bărbatului nu înțeleg cum a fost posibil că unui om dat dispărut să i se dea un alt nume, în timp ce ei îl așteptau acasă. Oamenii spun că i-au făcut și de cele veșnice, pentru că îl credeau mort. Nu se mai gândeau că îl vor vedea vreodată și doar întâmplarea a făcut că bărbatul să fie descoperit.

Rromii care l-ar fi luat pe bărbat din Piața Crângași din București și l-au exploatat timp de cincisprezece ani punându-l să cerșească sunt acum cercetați pentru lipsire de libertate.

Anchetatorii confirmă că se fac verificări și cu privire la modul în care familia de rromi a reușit să-i dea o altă identitate bărbatului, în condițiile în care nu avea niciun document la el în momentul dispariției și timp de 13 ani să primească și autor de handicap.

Bărbatul care acum are 48 ani a fost identificat cu ajutorul probelor ADN, deși cei la care locuia au încercat să-l ascundă. Bărbatul este o persoană cu dizabilități și primește un ajutor financiar. Familia care îl găzduise îi lua banii și se pare că îl trimitea și la cerșit.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes