Connect with us
Publicitate

Eveniment

Instructorul de dans din Brașov, acuzat că a făcut sex cu elevele sale, rămâne în arest. El a cerut judecătorilor o măsură preventivă mai blândă

Publicitate

Publicat

pe

Paul Costin, instructorul de dans, în vârstă de 29 de ani, care este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu cel puțin două dintre elevele sale a cerut judecătorilor să îl lase în libertate. După ce Judecătoria Brașov l-a trimis în arest preventiv pentru 30 de zile, coregraful a contestat decizia.

Publicitate

Astăzi, magistrații Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov au ascultat pledoaria inculpatului, dar nu s-au lăsat impresionați de cuvintele sale. Judecătorii au decis să respingă contestația coregrafului și să mențină măsura arestului preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Solutia pe scurt: În baza art.204 C.pr.pen., raportat la art.203 alin.5 C.pr.pen., cu aplicarea art.4251 alin.7 pct.1 lit.b C.pr.pen., respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Costin Paul împotriva încheierii de şedinţă nr. 42 din 31.03.2022 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Braşov, pronunţată în dosarul nr. 7538/197/2022, pe care o menţine. În baza art.275 alin.2 C.pr.pen. obligă inculpatul contestator la plata sumei de 100 lei în favoarea statului, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în prezenta contestaţie. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 04.04.2022.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  19/2022  04.04.2022

Profesorul de dans este acuzat de act sexual cu un minor și corupere sexuală a minorilor. Anchetatorii spun că timp de patru ani, individul ar fi convins cel puțin două eleve de-ale sale, în vârstă de 12 și 13 ani, să întrețină relații sexuale cu el. Bărbatul le trimitea copilelor poze și filmulețe indecente, iar după ce partidele de sex erau consumate el își amenința elevele că dacă scot vreo vorbă atât ele cât și familiile lor vor avea de suferit.

Publicitate

O a treia fetiță a primit pe rețelele de socializare materiale cu conținut pornografic, dar anchetatorii spun că micuța nu ar fi făcut sex cu profesorul ei.

Între timp, instructorul a rămas și fără dreptul de a preda și de a participa la competiții cu elevii săi. Federația Română de Dans Sportiv a decis să îi retragă licența, iar conducerea clubului de dans unde lucra i-a desfăcut contractul de muncă.

Șefii, colegii și părinții sunt șocați de ce informațiile făcute publice de anchetatori și nu le vine să creadă că profesorul era în stare de așa ceva. Apropiații spun că niciodată nu au avut probleme cu el, iar la antrenamente nimeni nu a observat apropieri nepotrivite față de elevele sale.

Paul Costin era foarte cunoscut în lumea dansului. El a câștigat numeroase premii naționale și internaționale în vremea în care concura alături de partenerele sale, iar rezultate excepționale a obținut și cu elevii săi, din momentul în care a devenit coregraf.

Ancheta procurorilor continuă pentru că ei trebuie să afle dacă și alte copile ar fi fost abuzate de profesorul lor de dans.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes