Connect with us
Publicitate

Eveniment

Instanța supremă a amânat decizia definitivă și reia dezbaterile în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. În prima instanță Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam au primit doi ani de închisoare

Publicitate

Publicat

pe

Instanța supremă a decis luni să repună pe rol judecarea apelurilor la decizia de condamnare la 2 ani de închisoare a foștilor deputați Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam pentru trafic, respectiv cumpărare de influenţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva.

Publicitate

„Repune pe rol cauza având ca obiect apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, de apelantele Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva – Direcţia Silvică Bacău şi de inculpații Hrebenciuc Andrei, Sturdza Gabriela Rodica, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Bularca Anca Roxana, Kadas Iosif, Adam Ioan, Ordog Lorand Andras, Iacob Sorin Ion şi Mătăşel Ioan împotriva sentinţei penale nr. 132/F din data de 22 iulie 2021 a Curţii de Apel Braşov – Secţia Penală”, este decizia luată luni de instanța supremă, transmite hotnews.ro.

Termenul de judecată a fost fixat pentru 30 iunie 2022, cu citarea părţilor.

În iulie 2021, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic, respectiv cumpărare de influenţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva. Aceeași pedeapsă a fost dispusă și în cazul fostului deputat Ioan Adam.

Publicitate

Pedepsele dispuse de Curtea de Apel Braşov sunt identice celor decise în 2018 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ulterior, la apel, un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a anulat acele condamnări şi a decis ca dosarul să se rejudece de la zero la Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes