Connect with us
Publicitate

Util

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă angajează peste 8.500 de oameni

Publicat

pe

Publicitate

Peste 8.500 de posturi noi vor fi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, anunţă şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Raed Arafat a numit decizia „istorică”, deoarece va corecta „o problemă foarte mare din punctul de vedere al resursei umane”.

Vor fi 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 120 posturi de ofiţer, 25 de maiştri militari şi 800 de soldaţi profesionişti.

„Va fi o premieră când vom avea această categorie de personal. Prin suspendarea serviciului militar obligatoriu, sa hotărât profesionalizarea structurilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sa făcut un calcul, iar IGSU şi structurile subordonate prevedeau un număr de 42.600 de posturi, din care 88% erau prevăzuţi ca subofiţeri. Ulterior, în 2010 – 2014, au dispărut peste 14.000 de posturi prin desfiinţare şi au mai fost date afară fizic 1.300 de persoane angajate la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ”, a spus Raed Arafat.

Publicitate

Astfel, sa ajuns la aproximativ 29.000 de posturi care a scăzut continuu din cauza plecărilor şi a pensiilor.

Posturile vor fi ocupate treptat. În acest an urmează să fie ocupat, până la sfârşit, aproape 1.500 de posturi.

„Combinat cu tehnică care se achiziţionează, impactul acestora angajări va creşte calitatea şi capacitatea sistemului de urgenţă”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes