Connect with us
Publicitate

Economic

Inspecția Muncii trece la verificări. La Brașov, s-au dat amenzi de 385.000 de lei pentru neconformități

Publicat

pe

Publicitate

Reprezentanţii Inspecţiei Muncii au controlat la nivel naţional, în perioada 3-8 august, un număr de 1.603 angajatori pentru a verifica respectarea măsurilor legale de prevenire şi de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, şi au aplicat amenzi în valoare de 300.000 de lei, se precizează într-un comunicat remis luni de Inspecţia Muncii.

671 de angajatori au fost sancţionaţi cu un total de 910 sancţiuni contravenţionale, iar reprezentanţii Inspecţiei Muncii au dispus 1.106 măsuri de remediere a neconformităţilor, potrivit comunicatului semnat de inspectorul general de stat din Inspecţia Muncii, Mihai Nicolae Ucă.

Cele mai multe sancțiuni

Cei mai mulţi angajatori controlaţi au fost în judeţul Constanţa – 169, Gorj – 124, Cluj – 97 şi Braşov 87.

Publicitate

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în Constanţa – 94, Cluj – 72, Prahova – 71 şi Brăila – 52.

În cadrul controalelor realizate în săptămâna 3-8 august, la nivel național, reprezentanţii Inspecţiei Muncii au aplicat amenzi totale în valoare de 4.442.100 de lei, din care 4.142.100 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Inspectorii de muncă au verificat în total un număr de 4.438 de angajatori, au depistat 192 de persoane care desfăşurau muncă fără forme legale şi au dispus 1.897 de avertismente şi 3.783 de măsuri de remediere a neconformităţilor, se menţionează în comunicatul Inspecţiei Muncii.

Brașov

La Brașov au fost sancționate 16 societăți. Valoarea totală a amenzilor a fost de 385.000 lei. 8 dintre ele au fost sancţiuni în domeniul sănătate şi securitate în muncă cu o valoarte totală a amenzilor de 363.000 lei, iar restul de 8 au fost sancţiuni în domeniul sănătate şi securitate în muncă cu o valoare totală de 22.000 lei.

Mai mult, pe raza județului Brașov, 12 societăți au primit avertisment din partea inspectorilor, iar 23 persoane au fost depistate prestând muncă nedeclarată.

Printre cele mai frecvente abateri în domeniul sănătate şi securitate în muncă se enumeră:

 • Neîncheierea contractului individual de muncă în formă scrisă
 • Neacordarea drepturilor salariale
 • Nerespectarea termenelor de transmitere în registrul general de evidenta a salariaților a suspendării și modificării contractului individual de muncă
 • Nerepartizarea programului de lucru la contractele individuale de muncă cu timp parțial
 • Nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal.

Printre cele mai frecvente neconformități în domeniul sănătate şi securitate în muncă se enumeră:

 • neasigurarea măsurilor de siguranță la terase împotriva SARS COV 2
 • angajatorii nu au elaborat instrucțiuni cu privire la acțiunile și măsurile ce trebuiesc respectate în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus
 • nu se realizează triajul epidemiologic a lucrătorilor și persoanelor care au acces în spaţii închise, pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-COV2
 • lipsă plan de prevenire și protecție cu riscul de contaminare cu SARS COV 2
 • lipsă control medical
 • lipsă semnalizare de securitate
 • neautorizare meserii
 • echipamente de muncă nesigure, cu riscuri în funcționare.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes