Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Inițiativă inedită în Brașov. Pensionari voluntari fac after-school cu copiii din comunităţile sărace

Publicat

pe

Publicitate

Pregătire școlară la diferite discipline, ateliere de creație, chiar și cluburi vocaționale. Sunt câteva dintre activitățile pe care le vor oferi, voluntar, 16 pensionari pentru câteva zeci de copii ce provin din medii sărace din Brașov, transmite Rador.

Proiectul a pornit în țară încă din 2019, cu susținerea Fundației Regale Margareta a României și a unui partener privat. În acest an școlar, proiectul a fost extins și pentru zona Transilvaniei. De aici sunt incluse două centre brașovene – unul al Fundației Diaconia Ajutor Internațional, al doilea al Asociației Aici pentru tine. La acest al doilea centru vor fi incluși în proiect 30 de copii, de care se vor ocupa 8 seniori, începând chiar de săptămâna viitoare.

„Este o idee fantastică – de a uni aceste două generații. Copii aflați în risc de excluziune socială vor participa la activități susținute în mod voluntar de seniori. Se urmărește prevenirea abandonului școlar și dezvoltarea celor două generații”, a spus reprezentantul Asociației Aici pentru Tine, Adina Gal.

Nevoie este de un asemenea proiect, subliniază Adina Gal. “Încercăm să combatem izolarea socială a vârstnicilor și să creăm oportunități de îmbătrânire activă, iar copiii defavorizați își lărgesc cunoștintele, cresc emoțional, se dezvoltă armonios prin diversitatea activităților la care iau parte. În pandemie există și posibilitatea de a avea aceste activități atât online, cât și hibrid, iar bătrânii care nu pot participa pot să facă aceste sesiuni și online, dar din experiența noastră de ani de zile să știți că tot ce este fizic valorează pentru acești copii. Online-ul nu este un sistem care să funcționeze în cazul lor”, a adăugat Adina Gal.

Publicitate

Pe lângă cele din Brașov, Centre Generații în Transilvania mai sunt în Alba, Bistrița, Mureș, Timiș, Satu Mare. În total, în zona Transilvaniei, sunt cuprinși în aceste centre 350 de copii și 80 de seniori voluntari.

Cei care vor să se implice, pot afla mai multe detalii apelând numărul 0800-460–001 – Telefonul Vârstnicului, linie gratuită și confidențială pentru vârstnicii din România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes