Connect with us
Publicitate

Eveniment

Informaţii noi în dosarul medicilor de familie care luau bani în pandmia Covid pentru consulturi pe care nu le făceau. 11 doctori sunt din municipiul Braşov, restul din alte localităţi din judeţ

Publicat

pe

Apar informații noi în dosarul in care mai mulți medici de familie din Brașov sunt acuzați că luau bani în pandemie de Covid pentru consulturi pe care nu le făceau niciodată. În total sunt anchetați 17 medici, 11 din Brașov și restul din alte localități din județ. Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a menționat faptul că deocamdată urmărirea penală este in rem, astfel că nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Publicitate

Vă reamintim că astăzi, începând cu ora 08.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au desfășurat o amplă operațiune pentru combaterea obținerii ilegale de fonduri în sistemul medical.

În cadrul acestei acțiuni, au fost efectuate 17 percheziții domiciliare și au fost puse în executare două ordonanțe de ridicare a înscrisurilor în județul Brașov. Operațiunea vizează un dosar penal referitor la obținerea nelegală de fonduri destinate serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați cu virusul SARS-CoV-2.

Perchezițiile au avut loc la sediile unor cabinete de medicină de familie, iar ordonanțele au vizat instituții cu atribuții în domeniul sănătății publice. Scopul acestora a fost descoperirea și ridicarea de mijloace de probă, printre care înscrisuri oficiale, echipamente informatice și evidențe personale. În plus, au fost aduse la sediul poliției 5 persoane pentru audieri, conform mandatelor de aducere emise.

Publicitate

Investigația a relevat suspiciuni rezonabile că, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulți medici de familie din județul Brașov ar fi solicitat și obținut sume de bani de la bugetul de stat, alocate pentru finanțarea serviciilor de monitorizare a pacienților cu COVID-19. Aceștia ar fi întocmit fișe de monitorizare telefonică zilnică, pretinzând efectuarea unor monitorizări zilnice pentru pacienții infectați cu virusul, în realitate nefiind în contact cu aceștia sau comunicând doar în primele zile.

Operațiunea a implicat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Poliției Municipiului Făgăraș și Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic – I.P.J. Brașov, beneficiind de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes