Connect with us
Publicitate

Social

Informaţii noi despre tragedia din Ungra. Două fetiţe au murit, după ce mama lor le-a dat cu o soluţie pentru a le scăpa de păduchi: „Suntem în stare de şoc”

Publicat

pe

Două fetiţe de 7 şi 8 ani au murit, după ce mama lor le-a dat cu o soluţie pentru a scăpa de păduchi. Trei copii în vârstă de 7, 8 și 9 ani, alături de bunica și mama acestora au suferit de intoxicație pricinuită de un produs destinat deparazitării oilor.

Publicitate

Medicii au făcut eforturi disperate, însă viețile celor doua fetițe de 7 și 9 ani nu au putut fi salvate. Mama, bunica, și a treia fetiță, în vârstă de 8 ani se afla în stare extrem de gravă, medicii spunând că acestea pot muri în orice clipa.

Sursele spun că substanță toxică, Tomosan, a fost administrată de către mama copiilor, drept tratament pentru păduchi.

„Din păcate copiii în varstă de aproximativ 7 ani și 9 ani, de sex feminin, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Cei doi copii au fost declaraţi decedaţi. Mama copilului a fost transportată la Spitalul Rupea. Bunica copilului este în stare gravă și i se acordă asistență medicală la fața locului”, a transmis ISU.

Publicitate

Tomosan este un produs strict pentru uz veterinar, folosit exclusiv pentru tratarea animalelor împotrivă paraziților. Produsul este toxic pentru oameni, iar contactul cu acesta sau ingerarea poate fi fatală.

Primarul comunei Ungra a declarat:

„Da, chiar suntem în stare de şoc. Numita Şomu Bianca, mama celor trei minore le-a spălat cu substanţa tomosan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi tomosan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să dacă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomaxan este substanţa şi ştiu că se se spală oile, pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni. Nu ştiu cine a sfătuit-o. Sunt alături de ei cu tot ce pot şi o să îi ajut şi la înmormântare, cu toate detaliile. Am înţeles că şi bunica s-a spălat prima dată. Probabil un leac bătrânesc, nu ştiu. Este o familie mai nevoiaşă, harnică şi care şi-a văzut de treabă. Au patru copii. Aveau patru copii, din păcate. Nu ştiu, e o durere foarte mare”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes