Connect with us
Publicitate

Social

Informarea despre cazurile Covid-19 se va face săptămânal. Buletinele informative nu vor mai fi transmise zilnic, anunță ministerul Sănătății

Publicat

pe

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că buletinul informativ despre cazurile Covid-19, decese și internări nu vor mai fi anunțate zilnic, așa cum s-a întâmplat până acum. Aceste date vor fi publicate săptămânal, în fiecare zi de luni, scriu jurnaliștii g4media.ro.

Publicitate

Raportările zilnice au început în luna martie a anului 2020, chiar la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Pentru că numărul de cazuri de infectare este tot mai mic, autoritățile spun că nu mai este necesară informarea în fiecare zi și se va trece pe același sistem cu informarea privind cazurile de gripă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că nu există o practică unitară la nivelul Uniunii Europene privind această raportare, iar dacă situația o va impune se va reveni la buletinul zilnic.

„Nu există practică unitară. Monitorizarea gradului de ocupare a paturilor/ATI avea rost când se punea problema luării unor măsuri în contextul evoluției. Dacă situația o va impune, bineînțeles ca vom reveni. Dar sperăm să nu mai fie cazul”, a precizat Alexandru Rafila, pentru aceeași sursă.

Publicitate

Decizia Ministerului Sănătății vine în contextul în care săptămâna trecută s-a oprit scăderea numărului de infectări înregistrate. Potrivit datelor centralizate de Graphs.ro, și numărul de reproducție a ajuns la 1, prag de la care numărul de infectări începe din nou să crească.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes