Connect with us
Publicitate

Administrație

Influencerii promovează Brașovul pe internet. Cu ajutorul lor, municipalitatea speră să obțină titlul de Capitala Verde a Europei

Publicat

pe

Zeci de bloggeri și vloggeri au sosit la Brașov pentru a promova orașul și județul în tentativa municipiului de a obține titul de Capitală Verde a Europei, într-o competiție continentală, anunță adevarul.ro.

Brașovul este, în ultimii ani, de fiecare dată al doilea în ce privește numărul de turiști. Municipiul București are cel mai mare număr de vizitatori, dar aici este vorba în mare parte de turism de afaceri, iar Brașovul a depășit, constant, județul Constanța, unde litoralul atrage turiști doar în sezonul estival.

Cu toate acestea, Brașovul nu se mulțumește să rămână la acest nivel, deoarece potențialul este mult mai mare. În plus, construirea aeroportului international de la Ghimbav poate aduce turiștii străini direct la Brașov, fără să mai fie nevoie să aterizeze la București și să facă un drum care poate dura chiar și 5 ore, pe Valea Prahovei.

Pentru ca numărul de turiști să crească, Primăria Brașov a invitat zeci de bloggeri și vloggeri dispuși să promoveze orașul și județul prin postările lor care au numeroși urmăritori. Inițiativa Experience România – Experience Brașov a adus în orașul de la poalele Tâmpei mai multe zeci de influenceri care utilizează rețelele sociale.

Publicitate

Adminsitrația locală le-a cerut sprijinul pentru promovarea orașului, în contextul în care Brașovul intenționează să-și depună candidatura la titlul de Capitală Verde a Europei.

„Avem 28 de bloggeri care ne vizitează orașul și care vor trăi experiențele pe care Brașovul le oferă. Suntem mândri că Brașovul găzduiește asemenea evenimente. Pe această latură este un început de drum, o noutate în ce privește dezvoltarea turistică, un drum care va fi cimentat de viitoare strategie turistică. Acesta este sarcina Organizației de management al destinației, votată și aprobată de Consiliul Local”, a precizat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Oferta turistică a Brașovului se bazează mult pe frumusețile oferite de natură, pe lângă construcții celebre cum ar fi Castelul Bran sau Biserica Neagră. De altfel, ca zonă de munte, oferta Brașovului conține mult aer curat și liniște, în special în destinațiile din județ.

„România înseamnă verde. România înseamnă acasă, înseamnă locul unde te simți bine, unde de simți sănătos și totul în jurul tău îți face plăcere. Și pentru asta, Brașovul este locul verde, este locul pe care noi vrem să-l facem acasă. De aceea, anul acesta Brașovul participă la o competiție foarte important, în care vrea să devină capitala verde a Europei”, a spus o vloggeriță.

În toamnă, la începutul lunii septembrie, Brașovul va găzdui a treia ediție a Forumului Orașelor Verzi, un alt eveniment în care orașul este promovat ca destinație turistică verde. Dacă în 2021 Brașovul era unul dintre cele mai poluate orașe din România, acum media anuală este la mai puțin de jumătate din pragul impus de Comisia Europeană și al 7-lea din România în ce privește calitatea aerului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes