Connect with us

Economic

INEDIT / O tânără din orașul Victoria deschide cea mai nouă televiziune din România. „Zoom TV” a primit licența CNA și urmează să intre în grila Digi. Investiția inițială s-a ridicat la 400.000 euro

Redactia

Publicat

pe

O nouă televiziune se pregătește pentru a apărea pe piața românească. Se numește „Zoom TV” și va avea studioul în orașul Victoria, din județul Brașov, anunță paginademedia.ro.

Publicitate

Televiziunea este deținută de o studentă, Vlad Andra (principalul și unicul acționar). Tatăl său, Vlad Sandu, deține un hotel în Victoria. Toată familia a pus bazele acestei televiziuni, investiția fiind de 400.000 de euro. Vlad Andra este studentă în anul doi la Facultatea de „Media Digitală” din Brașov.

Zoom TV va promova turismul din România, prin difuzarea unor materiale despre pensiunile, hotelurile și locurile mai puțin vizitate. Va oferi documentare și alte materiale.

Publicitate

Noul canal va fi SD, HD, dar mai ales 4K, având deja aparatura necesară. Reprezentanții postului au spus că Zoom TV va intra în grila RCS-RDS.

Echipa este formată doar din studenți – 23 de la număr. Vin de la Facultatea de „Media Digitală”, unde sunt colegi cu principalul acționar. Dintre cei 23, trei vor lucra din Victoria, iar restul de 20 din Brașov.

Publicitate

Din documentele trimise către CNA, noul post va avea 90% producție proprie și 10% producții alte altor producători. Programele educative sunt la 25%, iar cele de informare la 12,5%.

Vlad Sandu, reprezentantul Zoom TV, în ședința CNA:

„Vrem să înființăm un post de televiziune – Zoom TV, care creează un conținut pentru a atrage publicul de toate vârstele și în special să punem în prim-plan potențialul turistic uriaș pe care îl are România, filmând orice colțișor al țării noastre.

Publicitate

Toate emisiunile sunt cu tematică de turism și relaxare, vrem să facem cât mai multe emisiuni proprii. Dorim să atingem zonele de public unde interesul pentru turism, cultură, istorie, curiozități, din orice domeniu este redus.

Pentru Zoom, publicul este privit ca un prieten care simte nevoia să își îmbogățească bagajul de cunoștințe.”

Dorina Rusu: „Ce va fi diferit față de alte posturi? Cum veți evita publicitatea mascată la hoteluri?”

Publicitate

Vlad Sandu:

„Avem o emisiune Zoom Original, care va prezenta potențialul zonei respective. Continuarea la Zoom Original este Zoom prin România unde vom arăta, dar fără numele hotelurilor, ce se va face în zona respectivă, unde te poți caza.

Vor fi emisiuni tip cinematic. Noi vrem să arătăm doar România, filmări doar din România, absolut totul pus în evidenț. Vrem să arătăm tot ce e mai frumos din România asta.”

Publicitate

Despre cum i-a venit ideea înființării televiziunea, Sandu a spus:

„Am avut plăcerea să cazăm în hotelul nostru o echipă de la BBC, am fost cu ei pe munte, am filmat și a fost chiar curios dacă ei se uită la ceva rău. În orașul Victoria, toate televiziunile care au intrat n-au văzut decât 2 blocuri lăsate în paragină, filmează în aceleași blocuri, dar nu văd nimic frumos.

Cu echipa de la BBC în timp ce mergeam, treceam pe lângă blocurile respective, să văd dacă se întorc capul către blocurile alea. Și lucrul ăsta de a face televiziune mi-a dat impulsul ăsta. Am înființat și firma în 2018 și am parcurs pașii pentru a face televiziunea.”

Și Vlad Andra, acționarul postului, a fost în ședința CNA:

„Zoom TV este o televiziune de tematică și relaxare. Ideea este de a schimbat tematica documentarelor difuzate la televizor. Din câte am văzut, majoritatea sunt brute, foarte puțin editate, vrem să schimbăm modul de prezentare. Vrem să le facem asemănător cu materialele de pe Youtube, Vimeo, Twitch.

Îmi place să mă refer la aceste materiale ca un fast entertainment, adică ușor de înțeles, antrenante și sunt șanse mari să le privești mari. Îmi place să privesc Zoom TV din două perspective: o televiziune realizată de tiner și care privesc tendințele, ceea ce este popular pe internet și o televiziune care vrea să readucă turismul în prim-plan.

O să vă spun prin ce ne diferențiem de Travel Mix: prin efecte, estetica asemănătoare emisiunilor Occidentale. Totul va fi filmat excluiv în România. Pe lângă emisiunile documentar, precum Zoom Original sau Zoom prin România, avem și emisiuni educative și divertisment, un infotainment relaxant.”

În urma voturilor, Zoom TV a primit licența audiovizuală cu șapte voturi pentru și două împotrivă. Împotrivă au fost Radu Herjeu și Monica Gubernat, conform celor de la paginademedia.ro

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Economic

Guvernul a aprobat proiectul de lege prin care interzice Chinei și companiei Huawei să ia parte la dezvoltarea rețelei 5G din România

Avatar

Publicat

pe

Guvernul a adoptat un proiect de lege cu privire la viitoarele rețele 5G din România, și astfel pune bazele a ceea ce va permite crearea infrastructurii de acest gen, însă echipamentele și software-ul pentru ele trebuie să vina de la producători avizați de Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Publicitate

Guvernul României blochează practic accesul Huawei la rețelele 5G, cel puțin la părțile importante, așa cum s-a întâmplat și în alte tari, iar asta pentru că e improbabil că pentru compania chinezeasca să fie oferit vreun aviz care să permită folosirea echipamentelor sale oriunde în rețele.

Proiectul de lege susținut de Statele Unite, care interzice Chinei și companiei Huawei să ia parte la dezvoltarea rețelei sale 5G, a declarat pentru Reuters Pavel Popescu, deputat în parlamentul Românie și membru al Comitetului IT&C și al Securității Naționale

Publicitate

„Guvernul tocmai a aprobat acest proiect de lege de o importanță capitală pentru România, onorând un memorandum din 2019 semnat la Washington, ceea ce înseamnă că China și Huawei sunt excluse de la orice parteneriat pe 5G cu statul român”, a spus Pavel Popescu pentru Reuters.

Conform memorandumului, cele două guverne au declarat în august 2019 că: „parte a abordării securității bazat pe analiza de riscuri, este necesară o evaluare atentă și completă a furnizorilor 5G”.

Publicitate

România a fost un aliat ferm al Washingtonului chiar înainte de aderarea la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord în 2004. Washingtonul vede Huawei ca un braț al mecanismului global de supraveghere al Partidului Comunist din China.

Huawei, care joacă un rol de lider pe măsură ce lumea telecomunicațiilor se pregătește pentru tehnologia wireless de generația următoare, a negat în repetate rânduri spionajul pentru statul chinez.

Proiectul de lege aprobat joi reflectă memorandumul cu SUA și poziția Consiliului Suprem de Apărare al Țării. Popescu a spus: „Securitatea națională este un obiectiv cheie și protejarea datelor personale ale generațiilor viitoare ale României este crucială”.

Publicitate

Evaluarea unui furnizor ar trebui să spună dacă o companie este supusă controlului de către un guvern străin, are o structură transparentă și este supusă unui regim juridic care impune practici corporative transparente.

Popescu a declarat că proiectul de lege, care ar putea fi ștampilat în parlament în următoarele săptămâni, este o condiție prealabilă lansării licitațiilor 5G în statul Mării Negre în a doua jumătate a anului.

Publicitate
Citește mai mult

Economic

Pensiunile, eliminate de la finanțările pentru afaceri în mediul rural. Motivul: multe ar fi fost transformate în case de locuit

Redactia

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a decis să elimine pensiunile de la finanțările pentru afaceri non-agricole în mediul rural, pe perioada 2021-2022.

Publicitate

Potrivit acestuia, multe dintre pensiunile ridicate pe fonduri europene au fost scoase din circuitul turistic și transformate în case de locuit.

Ministrul nu explică însă de ce nu schimbă mai degrabă regulile de finanțare, în loc să oprească programul. Totoadă acesta nu spune care este procentul acestor pensiuni transformate în case.

Publicitate

În ultimii șase ani, aproape 1.000 de români și-au construit pensiuni în sate cu peisaje pitorești, de la munte, deal sau câmpie.

În perioada 2014-2020 au fost câștigate prin PNDR 900 de proiecte pe fonduri europene prin care fie s-au înființat, fie au fost extinse pensiuni agroturistice. Valoarea estimată de 112 milioane de euro.

Publicitate

În urma unor controale efectuate de Ministerul Agriculturii s-a constatat că multe dintre aceste pensiuni nu au mai funcționat și s-au transformat în case de locuit.

„Am constatat că asemenea pensiuni au fost edificate în zone rurale unde nu are nimic de-a face cu turismul și apoi, după perioada de monitorizare, s-au transformat în case. Practic unii și-au făcut case cu banii dedicați pensiunilor. Este un fapt, e neplăcut, l-am constatat și trebuie corectat, din 2023 iarăși o să alocăm această sumă”, a explicat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, la Digi24.ro.

În perioada 2021-2022, care va face trecerea la ciclul financiar 2021-2027, pensiunile vor fi excluse de la finanțare.

Publicitate

Rămân, însă, eligibile proiectele pentru modernizarea celor deja existente, dar cu un buget înjumătățit: de la 263 de milioane de euro, la 150 de milioane de euro.

Ministrul Agriculturii a precizat, însă, că pensiunile vor fi reintroduse la finanțare din anul 2023, cu o redefinire a condițiilor de finanțare.

sursa: digi24.ro

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Economic

Indexul locurilor de muncă OLX: Brașovul are peste 4.000 de anunțuri de angajare, dublu față de Sibiu și de patru ori cât Bacău. Top salarii oferite, pe industrii

Avatar

Publicat

pe

Cele mai căutate meserii în luna martie a acestui an în funcţie de numărul de anun­ţuri postate de anga­jatori au fost cele de in­gineri, meseriaşi, constructori, cu un nu­măr de 13.355 de anunţuri, în creş­tere cu 20% faţă de luna prece­dentă şi cu 32% faţă de aceeaşi lună din anul 2020, conform datelor de la platforma OLX.

Publicitate

„În martie 2021, piaţa a revenit în general la nivelurile prepandemie în ceea ce priveşte oferta de locuri de muncă. Cu toate acestea, există o schimbare majoră în sectoare, deoarece unele au mai multe oferte faţă de perioada prepandemie, iar altele încă se luptă pentru recuperare“, a explicat Mihail Dimitrov, business manager în cadrul OLX Locuri de muncă pentru Ziarul Financiar.


Compania germană Varta este în căutare a peste 300 de persoane pentru un nou proiect la Brașov. Detalii aici

Publicitate

Următorii în clasamentul celor mai doriţi angajaţi sunt lucrătorii în producţie – depozit – logistică, cu 9.455 de anunţuri postate, în creştere cu 61% faţă de luna februarie, însă cu o scădere de circa 15% faţă de luna martie din anul 2020.

„Dacă vorbim de sectoare care sunt în prezent peste nivelurile pre-pan­demie, pe pri­mul loc este cel de ser­v­icii auto – şoferi – curierat, o categorie în care cererea de angajaţi pentru şoferi şi curierat este cu aproape 40% peste nivelul prepandemie“, explică repre­zentantul OLX Locuri de muncă.

Publicitate

Pe a treia poziţie în topul sectoarelor cu cele mai multe anunţuri de angajare postate în luna martie este categoria şoferi – servicii auto – curierat, cu 7.534 de anunţuri. De altfel, acest sector a cunoscut o evoluţie puternică în ultimul an. Conform datelor de la OLX, numărul anun­ţurilor postate de angajatori care caută acest tip de angajaţi a crescut cu 44% în martie 2021 faţă de martie 2020 şi cu 16% de la lună la lună, adică martie versus februarie.

„Creşterea comerţului electronic şi a livrărilor în timpul pandemiei a dus şi la creşteri semnificative în categoria servicii auto – şoferi – curierat. Restricţiile în curs de desfăşurare motivează utilizatorii să cumpere online şi să folosească serviciile de livrare mai mult decât în anii precedenţi.“

Un alt sector cu oferte de locuri de muncă peste nivelurile prepandemie este cel de construcţii, cu o creştere de aproximativ 40%, venită pe fondul creşterii sectorului imobiliar, spune Mihail Dimitrov.

Publicitate

„Sectoarele care încă se luptă pentru recuperare sunt: casierii şi agenţii de vânzări (40% sub pre-pandemie) şi HoReCa (10% sub prepandemie)“, adaugă el.

La capitolul ofertelor de joburi care se ocupă cel mai repede, pe primul loc este categoria bone-menajere, poziţii care s-au ocupat în circa 12 zile în luna martie a acestui an, în scădere de la 14 zile în luna precedentă. În medie, salariile pentru o astfel de poziţie se ridică la 419 euro net lunar, conform datelor de la OLX.

„Cererea pentru bone a crescut semnificativ pe fondul pandemiei. Familiile care se bazau anterior pe servicii de daycare/afterschool, acum trebuie să găsească alternative, deoarece majoritatea afterschool-urilor şi-au redus capacitatea, unele la 50% din cauza distanţării sociale, lăsând părinţii fără prea multe alternative. Alte grădiniţe au fost nevoite să îşi mărească preţurile pentru a ţine pasul, de aici şi o creştere a cererii de bone“, explică Mihail Dimitrov această tendinţă.

Publicitate

Pe locul al doilea în clasamentul ofertelor de joburi care se ocupă cel mai repede se află ofertele din zona de agricultură – zootehnie, cu o durată medie de ocupare de 13 zile în martie 2021, urmate de educaţie – training, cu o medie de ocupare de 14 zile, alte locuri de muncă, cu o medie de 15 zile şi de ofertele pentru personal administrativ – secretariat, cu o medie de ocupare de 16 zile în luna trecută.

Pe judeţe, cele mai multe oferte de locuri de muncă în luna martie a acestui an au fost în Bucureşti-Ilfov, respectiv 15.110, în creştere cu 26% faţă de luna precedentă, însă în scădere cu 8% faţă de luna martie a anului trecut, urmat de Braşov, cu 4.152 de anunţuri de angajare, cu 46% mai multe faţă de luna precedentă şi în creştere cu 20% faţă de martie 2020, şi Cluj – cu 3.302 de anunţuri de locuri de muncă postate de angajatori în luna martie a acestui an, în creştere cu 14% de la lună la lună, însă cu o scădere de 13% faţă de martie 2020.

În ceea ce priveşte salariile, pe primul loc sunt ofertele din categoria şoferi – servicii auto – curierat, cu o medie salarială netă de 1.107 euro în martie 2021, urmate de cele din categoria de ingineri – meseriaşi – constructori, cu o medie de 814 euro şi de agenti – consultanţi vânzări, cu salarii de 774 de euro, conform datelor de la OLX.

Publicitate

 

Sursa: Ziarul Financiar

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>