Connect with us
Publicitate

Fapt divers

INEDIT / Imagini din „Casa albastră” a prinţului Charles, de la Viscri, au fost publicate de un important cotidian argentinian

Redactia Brasov

Publicat

pe

„Casa albastră” din Viscri, deținută de prințul Charles este descrisă drept „fermecătoare”, de cotidianul argentinian La Nacion. Casa are șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie, iar decorul este inedit.

Publicitate

Se știe că prințul Charles deține un număr mare de proprietăți în întreaga lume, cum ar fi casa de weekend în care obișnuia să se odihnească cu Lady Di și pe care a scos-o recent la vânzare.

Poate una dintre cele mai puțin cunoscute este „Casa albastră”, pe care a cumpărat-o în 2006 în România, după ce a vizitat țara și a fost fermecată de zonele rurale ale acesteia, potrivit La Nacion.

Publicitate

Prințul de Wales a vizitat România în 1998 și a devenit fascinat de țară. În special, el era interesat de zonele sale rurale, așa că, atunci când opt ani mai târziu a apărut o oportunitate imobiliară, nu a stat pe gânduri. Astfel, fiul Elisabeta a II-a a cumpărat o casă în Viscri, un mic sat din Transilvania. Casa este cunoscută sub numele de „Casa albastră”, datorită culorii pereților săi exteriori.

La prima vedere, nu pare a fi genul de proprietate de care ar fi interesat un regal britanic, cu toate acestea, casa are spații mari care au fost refăcute pentru a răspunde cerințelor noului proprietar.

Publicitate

„Casa albastră” are șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie. Poate că cel mai impresionant din ceea ce poate fi văzut în fotografiile care au fost lansate acum este decorul locului. Fiecare dintre spații este amenajat cu mobilier vechi din Transilvania.

Imagini cu interiorul casei pot fi văzute în galeria realizată de La Nacion.

Din decor lipsește televizorul sau radioul, dând un aer vintage locului. Trei dintre băile dormitoarelor au propria cadă. Acest spațiu este decorat cu tapet cu modele și plăci pictate manual, care reflectă cultura autentică din Transilvania. În plus, există o baie foarte specială în casă, care are o cadă separată.

Publicitate

Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, care organizează aici ateliere de restaurare tradiţională şi de ţesut, precum şi cursuri de agricultură. Fiecare corp de clădire a fost revalorificat,relatează libertatea.ro.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Fapt divers

Armata nu îşi uită trecutul. Un veteran de război din Braşov, ajuns la 98 de ani, a primit însemnele vânătorilor de munte

Redactia Brasov

Publicat

pe

Unul din veteranii Braşovului a fost vizitat astăzi de prefectul judeţului dar şi de actualii militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte. Bătrânul care a luptat în Al 2-lea Război Mondial a primit felicitările autorităţilor şi a actualilor militari. Totodată a primit o diplomă de excelenţă dar şi cateva însemne ale vânătorilor de munte. 

Publicitate

Prefectul Mihai Cătălin Văsii și comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov, col. Marian Dragomir, l-au vizitat astăzi pe colonelul (r) Simion Isac Juravschi, veteran de război, căruia i-au înmânat o diplomă de excelență și câteva însemne ale vânătorilor de munte brașoveni.

„Am terminat războiul (Al doilea Război Mondial – n.r.) în Slovacia. Am 98 de ani și pot spune că m-am născut odată cu Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov. Vreau să-mi și serbez centenarul odată cu ea!”, a spus, vizibil emoționat, veteranul de război.

Publicitate

„Este o onoare pentru mine să fiu astăzi alături de dumneavoastră. Sunteți un exemplu de patriotism luminat și demnitate ostășească, un model de urmat de generațiile tinere, mai ales în această perioadă dificilă prin care trece întreaga lume. Mă bucur că vă găsesc într-o formă de invidiat și vă doresc multă sănătate alături de cei dragi!”, i-a transmis prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

FOTO / Kara, cel mai nou salvatorilor de la ISU Braşov. Este primul câine din istorie pe care îl au pompierii braşoveni

Redactia Brasov

Publicat

pe

Pompierii de la ISU Braşov au un nou camarad. Este vorba de căţeaua Kara care în aceste zile se pregăteşte pentru viitoarele misiuni. Kara este pregătită pentru intervenţii în caz de cutremur.

Publicitate

Kara este antrenată pentru intervenţii în caz de cutremur sau alte calamităţi, se acomodează cu manevrele de coborâre asistată cu ajutorul corzilor de alpinism.

Ciobănescul belgian se bucură de atenţia, grija şi afecţiunea pompierilor braşoveni, fiind primul câine din istoria ISU Braşov.

Publicitate

Pompierii braşoveni continuă antrenamentele pentru perfecţionarea tehnicilor de salvare din medii ostile vieții la poligonul SOLO.

„Este foarte important să fim cât mai bine pregătiti pentru oferirea unui răspuns eficient atunci când va fi cazul.”, transmite ISU Braşov.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

VIDEO / Operaţiune spectaculoasă în Munţii Bucegi. Un elicopter MAI transportă 144 de tone de materiale pentru reabilitarea staţiei meteo de la Vf. Omu. Zăpada are aproape 2 metri

Redactia Brasov

Publicat

pe

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă o operaţiune dificilă în Munţii Bucegi pentru transportul materialelor necesare reabilitării Staţiei Meteorologice de la Vârful Omu. Un elicopter al MAI duce 144 de tone de materiale, la peste 2.500 de metri altitudine, unde zăpada are 180 de centimetri.

Publicitate

”În perioada 14-30 aprilie are loc transportul materialelor de construcţie pentru lucrările de reabilitare şi modernizare ale Staţiei Meteorologice de la Vârful Omu. Este o operaţiune anevoioasă pentru că se desfăşoară în condiţii de iarnă, la o altitudine de 2505 metri în Munţii Bucegi, unde stratul de zăpadă depăşeşte în această perioadă 180 de centimetri grosime. Această operaţiune dificilă a fost posibilă cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne care participă cu o resursă de zbor pentru a asigura transportul a 144 de tone de materiale de construcţie”, a transmis, miercuri, ANM.

Proiectul de reabilitare a Staţiei Meteorologice de la Vârful Omu prevede lucrări de reparaţii capitale,  recompartimentări, termoizolaţie, realizarea de trotuare şi feraferea instalaţiilor.

Publicitate

Valoarea totală a ăroiectului e apropie de 850.000 de lei.

video
Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>