Connect with us

Business

Industry 4.0 | Roboții colaborativi transformă industria producătoare

Publicat

pe

Roboții colaborativi sunt mană cerească pentru industria producătoare. Automatizarea proceselor în acest mod duce la creșterea producției, îmbunătățirea calității produselor și reducerea costurilor. Cine poate beneficia de roboții colaborativi și cum se poate realiza acest lucru? Poți afla participând gratuit la evenimentul Multitech Experience – Networking & Live Robotics Expo din 17 martie 2022, eveniment dedicat tehnologiilor moderne de automatizare.

Pe scurt despre utilitatea roboților colaborativi

Utilizarea de tehnologii avansate de producție poate deveni problematică din cauza deficitului de calificări de pe piață. Nu și cu roboții colaborativi, care reprezintă o soluție simplu de implementat, personalul care se ocupă de ei nefiind obligați să aibă experiență în programare, tehnici de operare și de mentenanță. Până și angajații fără pregătire de specialitate pot instala și pregăti acești roboți! Cu alte cuvinte, automatizarea producției se întâmplă instant, fără dificultăți reale.

Mai mult decât o simplă automatizare, aceste soluții tehnologice simplu de implementat schimbă modul în care oamenii lucrează. Angajații se pot concentra pe activități cu valoare mai mare, lăsând roboții să facă ceea ce sunt destinate să facă. Este vorba, printre altele, de brațe robotice colaborative și roboți mobili autonomi pentru producție sau logistică.  

Companii și organizații de toate dimensiunile, utilizează acești roboți colaborativi pentru a face față astfel volatilității pieței și pentru a devansa concurența din ce în ce mai acerbă. 

Cum ajung brașovenii să cunoască roboții colaborativi?

Cunoscut fiind faptul că piața industrială din Brașov este foarte activă, concurența locală și chiar națională este mare și primul care clipește pierde. În domeniul industrial se desfășoară o reală cursă din punct de vedere tehnologic:

  • apar hale industriale ultramoderne, cu facilități de top și pregătite pentru dezvoltarea durabilă nu numai a afacerilor de profil, ci și a comunității locale;
  • apar investiții și proiecte curajoase, care animă industria producătoare la un nivel evidențiat chiar și pe plan național, perspectivele pentru viitor fiind îmbucurătoare;
  • apar evenimente de profil, care să ofere repere și oportunități specialiștilor responsabili cu automatizarea, producția și logistica în companiile de producție.  

Expozițiile și networkingul sunt lucruri cruciale apropo de roboții colaborativi, fiindcă natura umană își spune cuvântul și, până nu vezi cu ochii tăi roboții, parcă nu ești convins de utilitatea și potențialul lor. Etapele, soluțiile și inițiativele din domeniul Industry 4.0 trebuie să cunoască și partea practică, în acest sens pregătindu-se Multitech Experience – Networking & Live Robotics Expo, o experiență hands-on gratuită unde gamele de produse existente pe piață pot fi cunoscute mai bine și mai de aproape.

Sarcinile precum ambalarea, controlul calității, manevrarea materialelor, supravegherea mașinilor, asamblarea și finisarea suprafețelor devin mult mai ușoare grație roboților colaborativi și soluțiilor adiacente. Cine face pasul către aceștia cât mai repede are șansa să își devanseze concurența. E momentul ideal pentru ca acest pas să fie făcut.

(P)

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes