Connect with us
Publicitate

Economic

Industria germană a înregistrat în aprilie cel mai mare declin lunar din istorie, -18% față de luna martie. Situația este mai rea decăt așteptările analiștilor

Publicat

pe

Germania, cea mai mare economie a Europei și principalul partener comercial al Romaniei, estimează că industria iși va continua declinul în lunile ce urmează dar într-un ritm mai lent față de lunile anterioare.

Publicitate

Producția industrială a Germaniei a scăzut în aprilie cu o ajustare sezonieră de 17,9%, care este cea mai mare scădere lunară înregistrată, a declarat luni Oficiul Federal de Statistică. Față de aprilie 2019, producția a scăzut cu 25,3%. Producția de bunuri de capital a scăzut cu 35%, iar producția auto a scăzut cu 74,6%.

Institutul de Cercetări Economice (Ifo), unul dintre cele mai mari think-tank-uri economice din Germania, arată că indicele preliminar <ifo index of production expectations> a crescut de la minus 51,0 puncte în aprilie la minus 20,4 puncte în luna mai. Declinul din luna aprilie, depășește minimul istoric atins anterior în criza din 2008.

Într-un comunicat al Ifo se arată

Publicitate

Industria germană se așteaptă ca declinul producției să continue în următoarele trei luni, deși într-un ritm mai lent. Indicele ifo al așteptărilor de producție a crescut la minus 20,4 puncte în luna mai, situându-se la minus 51,0 puncte în aprilie. Deși aceasta este cea mai mare creștere lunară a indicelui de la reîntregirea germană, „Totul înseamnă că acum nasul se aplatizează”, spune Klaus Wohlrabe, șeful de sondaje la ifo.

Singurul semn al așteptărilor optimiste este în industria auto, unde indicatorul a crescut de la minus 41 de puncte în aprilie la plus 23 de puncte în mai. „Aceasta nu este o surpriză, având în vedere că, în multe cazuri, producția a fost stopată aproape complet”, spune Wohlrabe. Producătorii de produse farmaceutice se așteaptă la o ușoară scădere a producției; indicele lor a scăzut de la plus 14 puncte în aprilie la minus 3 puncte în mai. Starea de spirit din industria îmbrăcămintei rămâne extrem de pesimistă, indicele scăzând de la minus 72 de puncte în aprilie la minus 88 de puncte în mai.

În producția și prelucrarea metalelor și în fabricarea produselor metalice, indicele așteptărilor a crescut la minus 36 de puncte în luna mai. S-a ridicat la minus 34 de puncte printre producătorii de echipamente electrice și la minus 33 de puncte în inginerie mecanică. În industria chimică și în tipografie, indicele a crescut la minus 20 de puncte, în timp ce pentru producătorii de produse alimentare a crescut la minus 5 puncte.

Pentru producătorii de piele, articole din piele și încălțăminte, indicele așteptărilor a crescut puternic de la minus 97 puncte în aprilie la minus 27 puncte mai. A crescut de la minus 78 de puncte în aprilie la minus 26 de puncte pentru mai pentru producătorii de băuturi, de la minus 76 de puncte în aprilie la minus 31 de puncte în luna mai în producția de mobilă, și de la minus 68 de puncte în aprilie la minus 33 de puncte în mai în industria textilă .

Comunicat Ifo
Sentimentul pe industrii
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes