Connect with us
Publicitate

Social

Incidența în Brașov se apropie de 7,5 – Restricții mai dure pentru brașoveni

Publicat

pe

Publicitate

Mai bine de 2.100 de oameni sunt, în prezent, infectați cu coronavirus în municipiul Brașov. Numărul mare de cazuri a făcut ca rata incidenței cumulate să crească rapid în ultimele 14 zile, motiv pentru care duminică a ajuns la 7,22 la mia de locuitori. Odată cu depășirea pragului de șase cazuri la mia de locuitori s-au impus o serie de măsuri restrictive în orașul de la poalele Tâmpei, iar în curând, dacă rata va trece de 7,5, se vor aplica noi restricții. Acestea vor fi mai dure decât cele aflate în vigoare, întrucât se vor aplica pe toată durata săptămânii, nu doar în weekend. 

Incidența în Brașov este, duminică, 7,22/1.000 locuitori, fiind active 2.117 de cazuri de coronavirus. Creșterea a fost extrem de rapidă și, cel mai probabil, în câteva zile, rata de infectare va atinge pragul de 7,5/1.000 locuitori. Acest lucru înseamnă că brașovenii vor trebui să respecte mai multe măsuri impuse pentru combaterea infectării cu COVID-19.

Ce restricții se impun la pragul de 7,5/1.000 locuitori
În prezent, în muncipiul Brașov, circulația persoanelor nevaccinate este interzisă în timpul weekendului, în intervalul orar 20,00 – 05,00. Când incidența va trece de 7,5, carantina va fi valabilă în toate zilele săptămânii. Intervalul orar va rămâne același.

Așadar, pentru unitățile administrativ teritoriale cu incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori sunt puse în aplicare următoarele măsuri din H.G. 932/2021 cu modificările şi completările ulterioare:

Publicitate

Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00- 5,00, cu următoarele excepţii:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-22,00.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Incidența în restul localităților din județ

În ceea ce privește rata de incidență cumulată la nivelul județului Brașov este de 5,68/1000 de locuitori în ultimele 14 zile. Rata de incidență cumulată în UAT-urile din județul Brașov este următoarea:

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes