Connect with us
Publicitate

Administrație

Începe marea asfaltare în Braşov! 57 de străzi vor fi asfaltate în totalitate, cu trotuare amenajate și iluminat public

Publicat

pe

Publicitate

Primăria Brașov a început un program amplu de reglementare a situației străzilor noi, în vederea începerii lucrărilor de extindere și modernizare carosabil, amenajare trotuare, instalare iluminat public și amenajare piste de biciclete. O parte importantă dintre aceste străzi sunt utilizate de ani de zile, dar fie situația lor juridică nu este reglementată pe întreg traseul străzii, fie amenajările făcute nu respectă normativele în vigoare cu privire la dimensiunile carosabilului, existența trotuarelor și a iluminatului public.

Prima etapă vizează documentațiile pentru străzile din cartierul Tractorul cum ar fi: Nicolae Labiș, str. 1 Decembrie 1918, I.C. Brătianu, iar în perioada imediat următoare vor fi demarate procedurile și pentru cele din cartierele Noua, Bartolomeu Nord și Stupini.

„De prea mult timp ne confruntăm în zonele de dezvoltare imobiliară noi cu o situație inacceptabilă pentru un oraș ca Brașovul, străzi pe care locuiesc cetățeni de ani de zile care nu au rezolvată situația juridică, străzi asfaltate parțial sau care nu respectă normativele, nu au infrastructura necesară, fără trotuare sau iluminat public. Când am vrut să demarăm programul de modernizare a străzilor din Brașov am întâmpinat situații incredibile. Ca să vă dau un exemplu, str. Nicolae Labiș, din Tractorul, în prima parte este asfaltată și are trotuare, a doua parte nu are trotuare, iar ultima parte nu are nici asfalt, nici trotuare, iar terenul aferent străzii este privat. Sau un alt exemplu, strada IC Brătianu: noi lucrăm la un proiect de amenajare a unui pasaj peste calea ferată, care să lege cartierul Tractorul de b-dul Griviței, o alternativă la 13 Decembrie, dar legătura cu IC Brătianu se face pe un teren privat. Sau străzile din Bartolomu Nord și Noua pe care am vrut să le modernizăm și, când am mers la fața locului, am văzut că erau parțial asfaltate, fără un proiect, astfel că geometria străzii nou modernizate nu era conform normativelor în vigoare. Anul ăsta vrem să rezolvăm tot ceea ce înseamnă partea de documentație, inclusiv exproprierile necesare, și să începem primele lucrări. Brașovenii trebuie să aibă orașul pe care îl merită”, a declarat primarul Allen Coliban.

Prima stradă pe care s-a finalizat elaborarea SF-ului și aprobarea lui de Consiliu Local este str. Nicolae Labiș. În această perioadă  se pregătește etapa de expropriere, după care va fi demarată procedura de achiziție pentru proiectul tehnic și realizarea lucrărilor.

Publicitate

Suntem în etapa de contractare a elaborării studiilor de fezabilitate, cu elemente de DALI, pentru străzile: Ștefan Baciu, I. Socec, 1 Decembrie 1918, George Bacovia, I.C. Brătianu, Ioan Popasu și Liviu Rebreanu. Proiectantul va trebui să vină cu soluții pentru extinderea străzilor existente, a trotuarelor – pe toată lungimea. Carosabilul și trotuarele vor fi realizate conform prevederilor PUZ/PUG. Se va asigura scurgerea apelor din precipitații de pe platforma străzii. Proiectantul o să propună soluția de realizare a scurgerii apelor. Se va realiza iluminatul public și amenajările spaţiilor verzi (unde este cazul).

Sunt în pregătire achizițiile pentru documentațiile necesare pentru străzile: Emanoil Bernfeld, Christian Pomarius, Ștefan Emilian, Aleea Adrian Păunescu, Cascadei, Dihamului, Mălinului, Pomiculturii, Popasului, Tismana, Parcul Verde, Aurel Marin, Dr. Liviu Câmpeanu și Augustin Bunea.

Pentru restul de 39 de străzi, suntem în faza de elaborare a documentației necesare în vederea lansării achizițiilor publice.

Pe lângă lucrările de extindere și modernizare, în cazul străzilor I.C. Brătianu și Aurel Marin sunt prevăzute și piste de biciclete, iar pentru strada Aurel Marin este prevăzută și amenajarea unui sens giratoriu, pentru legătura cu cartierul Noua, precum și conectarea la sensul giratoriu de la Selgros. Cei care vin dinspre București vor putea astfel intra în cartierul Noua direct din sens (acum trebuie să ocolească până în senul giratoriu de la Carrefour).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    14 aprilie, 2024 at 12:00 pm

    Bravo nea premaru. Da sa nu uite baetii sa traga si dungile alea, ca fara iele e nasol de tot. Marcajele ie vieti salvate.
    Sarumana la toti care face trebile astea pentru noi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes