Connect with us
Publicitate

Administrație

Începe „Luna curățeniei” la Braşov. Programul de salubrizare pe cartiere

Publicat

pe

De astăzi, 6 martie, Primăria Brașov a demarat programul ,,Luna curățeniei de primăvară”, o amplă acțiune de salubrizare a străzilor și trotuarelor, întreținere zone verzi, plantări de gard viu, arbori și arbuști, repararea mobilierului urban și a locurilor de joacă, curățarea canalelor de scurgere a apei meteorice și refacerea marcajelor rutiere. 

Publicitate

„Astăzi începem Luna curățeniei. Am stabilit un program de intervenție pe fiecare cartier, program care include măturarea tuturor străzilor și trotuarelor, curățarea zonelor verzi, plantări de puieți, repararea sau înlocuirea elementelor de la locurile de joacă și a mobilierului urban, curățarea canalelor de scurgere a apei pluviale, refacerea marcajelor rutiere. Le-am atras atenția operatorilor că Brașovul nu înseamnă doar marile bulevarde, ci și Aleea Constructorilor, Minerva sau Pavilioanele CFR, iar luna curățeniei trebuie să se desfășoare pe toate străzile din cartier. În momentul în care s-au finalizat lucrările, asta însemnă că toate străzile și trotuarele din cartier au fost măturate, gardul viu a fost tuns, iar băncile și leagănele au fost reparate. Mă voi asigura personal că așa este și o puteți face și voi și să ne sesizați dacă apar probleme în cartiere. Puteți face urmărirea aceasta folosind site-ul abc.brașovcity.ro, sau puteți folosi aplicația MyBrașovCity pentru a sesiza orice problemă întâlnită. Așteptările noastre, la finalul acestui program, atât ale municipalității, cât și ale brașovenilor, sunt ca Brașovul să fie un oraș cu care să ne mândrim.”, a declarat primarul Allen Coliban.

Programul pe cartiere, care include activitatea de salubrizare, întreținere zone verzi, reparații mobilier urban și locuri de joacă, curățare guri de scurgere și refacere marcaje:

 • Centru (centrul vechi și centrul civic): 6 – 11 martie;
 • Zona Gării (Hărmanului – b-dul Gării – 13 Decembrie – Centrul civic): 6 – 16 martie;
 • Tractorul: 6 – 21 martie;
 • Șchei: 10 – 14 martie;
 • Astra: 15 – 31 martie;
 • Brașovul Vechi (b-dul Griviței -Stadionului – Lungă -Iuliu Maniu): 20 – 27 martie;
 • Valea Cetății: 27 martie – 11 aprilie;
 • Scriitorilor: 27 martie – 1 aprilie;
 • Craiter și Triaj: 27 martie – 6 aprilie;
 • Florilor: 29 – 31 martie;
 • Noua: 3- 5 aprilie;
 • Bartolomeu Nord: 7 – 11 aprilie;
 • Poiana Brașov: 10 – 12 aprilie;
 • Stupini: 12 – 14 aprilie.

Programul este și în funcție de condițiile meteo, astfel că vor exista situații în care, dacă vremea nu permite derularea anumitor activități, programul să sufere modificări. Termenul pentru finalizarea tuturor activităților din „Luna curățeniei rămâne“ este 14 aprilie.

Publicitate

Curățenia de primăvară

De astăzi, 6 martie, începe curățenia pe domeniului public și privat al municipiului, care va cuprinde următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale, spălarea elementelor de semnalizare rutieră (separatoare de sens, lise metalice, semne de circulație etc.), curățarea gurilor de scurgere a apelor meteorice. Obiectivul acestei acțiuni este, pe lângă cel de a avea un oraș curat și îngrijit, de  a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă.

Deșeurile rezultate ca urmare a acestei activități vor fi depozitate cât mai compact, urmând ca acestea să fie transportate de către operatorii de salubrizare la depozitul ecologic.

Reamintim că, datorită condițiilor meteo favorabile, Primăria a demarat, din luna februarie, operațiunile de curățare la rigolă și măturare trotuare.

De asemenea, toți cetățenii care doresc să renunțe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curățenie generală și doresc să arunce lucruri nefolositoare, altele decât deșeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 9 m.c., dispuse pe domeniul public.

Publicitate

Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări, care au un regim special.

Nr. crt. CARTIERUL AMPLASAMENTUL
  1. ȘCHEI Pietrele lui Solomon
  2. CENTRU Str. Traian Vuia – platforma 176
  3. ASTRA I Str. Barbu Lăutaru – zona platformei 281

Str. Sitarului – zona platformei 305

Str. Alex. Cel Bun – platforma 110

Colonia Metrom – platforma 287

  4. ASTRA II Str. Baba Novac – platforma 238

Str. Soarelui nr.1-2 platou, zona platformei 272

B-dul St. cel Mare și Sfânt nr. 16

Aleea Constelației – platforma 261

  5. ASTRA III Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 541 bis

Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 557

Str. Neptun – platforma 552

Aleea Minerva – vis a vis platforma 542

  6. NOUA Str. Nucului – platforma 591.6

Str. Brazilor – platforma 594

Str. Levănțicăi – platforma 597

  7. VALEA CETĂŢII str. Jepilor- platformele 199

str. Jepilor- platformele 191

str. Oltului- platforma 507

str. Mureșului-platforma 515

 8. SCRIITORILOR Inters. Str. Ştefan cel Mare cu Str. Ion Slavici,Str. Brândușelor lângă platforma 207,Str. Ion Creangă / str. Ovidiu platforma
  9. CRAITER-TRIAJ Str. Pașcani zona platformei 134,Str. Florilor zona platforma 121,Str. Pavilioanele CFR zona platforma 122,Fundătura Hărmanului zona platforma 351
 10. FLORILOR Inters. Str. Crinului cu str. Grâului pe zona verde,Str. Mărgăritarelor lângă platforma 98
11. TRACTORUL Str. George Bacovia – lângă clopote colectare selectivă,Inters. Str. Ioan Popasu cu Str. Iosif Silimon lângă platformaStr. 1 Decembrie 1918 / Str. Octavian Goga lângă locul de joacă,Aleea  Constructorilor – platforma  29,Str. Bronzului – platforma 21,Str. I. Socec – platforma 37,Str. Argintului – platforma nr. 23
12. BARTOLOMEU Str. Bobului – platforma 172,Inters. Str. Lânii / Str. Al. Flechtenmacher – platforma nr. 164, Inters. Str. Lânii / str. Fuiorului,Str. Lanurilor – Recon
13. GĂRII Str. Mircea cel Bătrân / Str. Pictor Luchian la transformator,Aleea Petuniei – platforma 90,Aleea Sânzienelor / Aleea Lăcrămioarelor lângă Sc. Gen. Nr. 19 (platforma nr. 81 bis),Str. Dobrogea, la centrală,Str. Codrul Cosminului – platforma nr. 59,Str. Transilvaniei / Str. Munteniei la transformator
14. BRAŞOVUL VECHI Str. Avram Iancu / str. Morii,Str. Closca – platforma nr. 139,Str. Ion Raţiu,Str. Cărămidăriei – platforma 112
15. STUPINI Str. Lânii spre Stupini,str. Fundaturii (la blocuri),Str. Fagurului lângă pod,Str. Barsei / Str. Izvorului la troiță

Pentru situațiile când deșeurile rezultate în urma curățeniei de primăvară nu pot fi depozitate în aceste containere, rugăm cetățenii să contacteze Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire în vederea ridicării, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254   sau la Dispeceratul Primăriei Brașov tel. 0268/405000.

Societățile de salubrizare cu care municipalitatea are contract vor asigura transportul deșeurilor rezultate în urma efectuării curățeniei de primăvară.

Campania de întreținere zone verzi și reparații mobilier urban

Tot în această perioadă are loc și campania de curățenie și întreținere zone verzi și parcuri și campania de plantări de gard viu, arbori și arbuști, ca urmare a solicitărilor primite de la asociațiile de proprietari sau de la cetățeni, dar și a constatărilor făcute de inspectorii primăriei.

„Și în acest an continuăm programul de plantări de primăvară, atât gard viu, la asociațiile de proprietari, 20.000 de fire, cât și 400 de puieți de arbori în aliniamente stradale și la blocurile unde există solicitări, la care se adaugă 700 de arbuști în parcuri, scuaruri și intersecții”, a precizat primarul Allen Coliban.

Publicitate

În paralel, se derulează activitatea de reparații mobilier urban și locuri de joacă. Operatorul cu care Primăria are contract verifică și repară tot mobilierul urban aflat pe domeniul public (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere), echipamentele de la locurile de joacă, cele de la zonele de fitness, workout și cele de la terenurile de sport, astfel încât până la sărbătorile de Paști toate aceste echipamente să fie în condiții optime.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes