Connect with us
Publicitate

Administrație

Începe „Luna curățeniei de toamnă” la Braşov. Primăria va amplasa 55 de containere pentru deşeuri voluminoase în toate cartierele oraşului. Unde se poate arunca gunoiul?

Publicat

pe

Publicitate

De luni, 25 septembrie, în toate cartierele Brașovului începe Luna curățeniei de toamnă, o amplă acțiune de salubrizare a străzilor și trotuarelor, a zonelor verzi. În paralel se derulează și campania de colectare de la cetățeni a deșeurilor voluminoase.

„Având în vedere experiența din anii trecuți, când vremea nu ne-a ajutat foarte mult, am luat decizia să începem mai devreme luna curățeniei de toamnă, astfel încât să fim siguri că această campanie se va desfășura pe toate străzile din municipiu, în toate parcurile și locurile de joacă. Totodată, operatorii cu care primăria are contract vor avea 6 săptămâni la dispoziție, până în 4 noiembrie, pentru a realiza aceste lucrări. De luni, 25 septembrie, începem lucrările de salubrizare a domeniului public în zona Gării și a centrului istoric. Îi invităm și pe brașoveni să participe la acest program, fie în jurul blocurilor, fie în propriile locuințe, și să folosească cele 55 de containere de mari dimensiuni puse la dispoziție de către primărie pentru colectarea deșeurilor. Cu toții ne dorim un oraș curat, un oraș cu mai puțin praf și avem nevoie de implicarea voastră. Am alocat resurse și  monitorizăm atent felul în care sunt desfășurate lucrările de curățenie, o puteți face și voi și să ne sesizați dacă identificați probleme în cartiere”, a precizat primarul Allen Coliban.

Luna curățeniei de toamnă cuprinde următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale. Obiectivul acestei acțiuni este, pe lângă cel de a avea un oraș curat și îngrijit, de a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă.

Deşeurile rezultate ca urmare a acestei activităţi vor fi depozitate cât mai compact, urmând ca acestea să fie transportate de către operatorii de salubrizare la depozitul ecologic.

Publicitate

Totodată, toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 9 m.c., dispuse pe domeniul public.

Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), a molozului rezultat din demolări și a resturilor vegetale rezultate din toaletarea arborilor, care au un regim special.

Cele 55 de zone unde au fost amplasate containere pentru depozitarea deșeurilor voluminoase sunt următoarele:

Nr. crt. CARTIERUL AMPLASAMENTUL
  1. SCHEI Pietrele lui Solomon
  2. CENTRU Str. Traian Vuia – platforma 176
  3. ASTRA I Str. Barbu Lautaru – zona platformei 281

Str. Alex. Cel Bun – platforma 110

Colonia Metrom – platforma 287

  4. ASTRA II Str. Baba Novac – platforma 238

Str. Soarelui nr.1-2 platou, zona platformei 272

B-dul St. cel Mare și Sfânt nr. 16

Aleea Constelaţiei – platforma 261

  5. ASTRA III Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 541 bis

Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 557

Str. Neptun – platforma 552

Aleea Minerva – vis a vis platforma 542

Drumul Cernatului – vis a vis platforma 4B.

  6. NOUA Str. Nucului – platforma 591.6

Str. Brazilor – platforma 594

Str. Levănţicăi – platforma 597

  7. VALEA CETĂŢII str. Jepilor- platformele 199

str. Jepilor- platformele 191

str. Oltului- platforma 507

str. Muresului-platforma 515

 8. SCRIITORILOR  Str. Brânduşelor lângă platforma 207,Str. Ion Creangă / str. Ovidiu platforma
  9. CRAITER-TRIAJ Str. Paşcani zona platformei 134,Str. Florilor zona platforma 121,Str. Pavilioanele CFR zona platforma 122,Fundătura Hărmanului zona platforma 351
 10. FLORILOR Inters. Str. Crinului cu str. Grâului pe zona verde,Str. Mărgăritarelor lângă platforma 98
11. TRACTORUL Str. George Bacovia – lângă clopote colectare selectivă,Inters. Str. Ioan Popasu cu Str. Iosif Silimon lângă platformaStr. 1 Decembrie 1918 / Str. Octavian Goga,Aleea  Constructorilor – platforma  29,Str. Bronzului – platforma 21,Str. I. Socec – platforma 37,Str. Argintului – platforma nr. 23
12. BARTOLOMEU Str. Bobului – platforma 172,Inters. Str. Lânii / Str. Al. Flechtenmacher – platforma nr. 164,  Inters. Str. Lânii / str. Fuiorului,Str. Lanurilor – Recon
13. GĂRII Str. Mircea cel Batran / Str. Pictor Luchian la transformator,Aleea Petuniei – platforma 90,Aleea Sanzienelor / Aleea Lacramioarelor lângă Sc. Gen. Nr. 19 (platforma nr. 81 bis),Str. Dobrogea la centrală,Str. Codrul Cosminului – platforma nr. 59,Str. Transilvaniei / Str. Munteniei la transformator
14. BRAŞOVUL VECHI Str. Avram Iancu / str. Morii,Str. Cloșca – platforma nr. 139,Str. Ion Raţiu,Str. Cărămidăriei – platforma 112
15.  Cart.STUPINI Str. Lânii spre Stupini,str. Fundăturii (la blocuri),Str. Fagurului lângă pod,Str. Lânii nr. 104-104A-FStr. Bârsei / Str. Izvorului la troiță

Pentru situaţiile când deşeurile rezultate în urma curăţeniei de toamnă nu pot fi depozitate în aceste containere, rugăm cetăţenii să comunice telefonic locația la care se găsesc aceste deșeuri, la Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire în vederea ridicării, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254 sau la Dispeceratul Primăriei Braşov tel. 0268/405000.

Societăţile de salubrizare cu care Municipalitatea are contract vor asigura transportul deşeurilor rezultate în urma efectuării curăţeniei de toamnă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes