Connect with us
Publicitate

Administrație

Începe înscrierea copiilor la creșele din municipiul Brașov. Părinții pot depune cererile din data de 15 iunie

Publicat

pe

Din 15 iunie începe procesul de înscriere a copiilor la creșele din Brașov, conform comunicatului publicat de Creșa Brașov. Această procedură se va derula până în data de 30 iunie și vizează înscrierea celor mici la cele 9 creșe funcționale în acest moment. Depunerea dosarelor de înscriere se va face, în urma unei programări, la sediul creșei pentru care părinții optează să facă înscrierea copilului (prima opțiune), în intervalul orar 09:00-17:00 (luni-joi), respectiv 09:00 – 16:00 (vineri). Pentru creșa din Coresi, unde lucrările vor fi finalizate până în 31 iulie, se va organiza o sesiune separată de înscrieri.

„În perioada 15-30 iunie se va derula, la nivelul fiecărei creșe, procedura de înscriere a copiilor pentru anul școlar 2023-2024. Pentru a veni în sprijinul părinților, am gândit un sistem de programare, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să aștepte foarte mult pentru depunerea dosarului de înscriere. Prin urmare, ei ne contactează prin e-mail sau telefon și vor fi programați pentru depunerea, verificarea și înregistrarea dosarului de înscriere. Totodată, programul pentru depunerea dosarelor a fost stabilit astfel încât să permită părinților să depună documentele necesare înscrierii copilului la creșă”, a precizat Georgiana Buta, directorul Creșei Brașov.

Pe lângă criteriile generale de departajare stabilite prin metodologia aprobată de Ministerul Educației*, și în acest an au fost stabilite, de către consiliul de administrație al Creșei Brașov, o serie de criterii specifice astfel încât să se poată face o departajare clară și transparentă a fiecărui dosar depus.

Printre criteriile specifice aprobate pentru înscrierile din acest an sunt: vârsta copilului – copii peste 2 ani primesc un punctaj mai mare, domiciliu – cei care locuiesc aproape de creșe primesc 5 puncte, la fel ca în cazul celor în care ambii părinți lucrează sau copiii aflați în situații vulnerabile.

Publicitate

Stabilirea criteriilor specifice s-a făcut în urma unei consultări publice, în cadrul căreia brașovenii au fost invitați să vină cu propuneri de completare.

După evaluarea dosarului de înscriere depus prin aplicarea criteriilor de departajare generale și criteriilor specifice, în data de 30 iunie, ora 18:00, lista copiilor admiși, în limita locurilor aprobate, se va publica pe site-ul instituției www.cresebrasov.ro și se va afișa la avizierul fiecărei creșei.

O sesiune separată de înscrieri va fi făcută pentru creșa din cartierul Coresi. Termenul de finalizare a lucrărilor de construire este 31 iulie. Ca urmare, pentru ea se va organiza o sesiune separată de înscrieri, în această vară, astfel încât, la începutul anului școlar, în luna septembrie, copiii din cartierul Tractorul să poată veni la această creșă.

În acest moment, în Brașov sunt funcționale 9 creșe, cu 1.070 de locuri. Primăria Brașov are în derulare, în diferite faze, alte 5 proiecte pentru construirea de creșe, cel mai avansat fiind cel din cartierul Coresi, care se va finaliza în această vară.

Conform regulamentului de organizare și funcționare, coordonarea și controlul activității pentru Creșa Brașov sunt asigurate de Consiliul Local al Municipiului Brașov și de către primarul municipiului Brașov. Activitatea de educație timpurie antepreșcolară este coordonată metodologic de Inspectoratul Școlar Județean Brașov, prin unități de învățământ preșcolar cu personalitate juridică desemnate în acest scop.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes