Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Începe evaluarea speciilor de animale protejate, în județul Brașov. Vor fi numărate exemplarele de urs, lup, râs și pisică sălbatică

Publicat

pe

Publicitate

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, în colaborare cu Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Brașov, Garda Forestieră Brașov, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea-Stațiunea Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov, cât și asociațiile de vânătoare și pescuit sportiv din județul Brașov, anunță desfășurarea acțiunilor de evaluare a speciilor de animale strict protejate (Urs – Ursus arctos, Lup – Canis lupus, Râs – Lynx lynx şi pisică sălbatică – Felix silvestris), pentru anul 2023.

„Conform procedurii, acțiunile de evaluare in teren se realizează de către echipe mixte, formate din reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Brașov și gestionarii fondurilor cinegetice. La activităţile de evaluare a efectivelor de urs, lup, râs şi pisică sălbatică, pot participa și reprezentanții instituțiilor de cercetare și invățământ in domeniul cinegetic sau al biodiversității, ONG-uri (cu implicare directă in domeniul biodiversității), cu anunțarea prealabilă a organizatorilor actiunilor de monitorizare și estimare”, a declarat Ciprian Băncilă, directorul executiv al APM Brașov.

Acțiunea se va desfășura în perioada aprilie-mai 2023, în baza programării stabilite de APM Brașov și gestionarii fondurilor cinegetice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes