Connect with us
Publicitate

Social

Începe etapa a doua de dezinsecție pe domeniul public din Brașov. În paralel se face dezinfecția și deratizarea în instituțiile de învățământ

Publicat

pe

De luni, 4 septembrie începe o nouă etapă de dezinsecție, larvicidare; combatere căpușe și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, plantații de trandafiri și buxus în Municipiul Brașov, cea de a cincea din acest an. Activitățile sunt realizate de SC Coral Impex SRL, în baza contractului de prestări servicii încheiat cu municipiul Brașov și se desfășoară timp de două săptămâni, în intervalele orare 21:00-04:00 și 05:00-11:00.

Publicitate

Produsele utilizate pentru dezinsecție și larvicidare, avizate de Ministerul Sănătății, sunt Cymina Super, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 3 litri de apă/solvent pentru combaterea țânțarilor și o concentrație a soluției de lucru de 100 ml produs în 10 litri de apă/solvent pentru combaterea căpușelor, și Vectobac WG, cu norma de 1 kg/hectar pentru combaterea larvelor de țânțari.

Pentru tratamente fitosanitare la arbori, trandafiri și buxus se utilizează Karate Zeon 5 CS, cu o concentrație a soluției de lucru de 2,5 ml produs în 10 litri de apă și Topas 100 EC, cu o concentrație a soluției de lucru de 1,5 ml produs în 10 litri de apă, ambele produse fiind omologate de Ministerul Agriculturii. Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale și sunt biodegradabile în mediul exterior.

„Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 01-15.09.2023, în intervalele orare menționate. Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție și tratamente fitosanitare să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine”, au declarat reprezentanții Primăriei Brașov.

Publicitate

În paralel, continuă activitatea de deratizare pe domeniul public și privat al Municipiului Brașov, etapa a doua din acest an. Tot în această perioadă se realizează și acțiunea de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în incinta unităților de învățământ și a instituțiilor publice din municipiu.

Produsul utilizat la deratizare este Colbrom, sub formă de pastă de culoare albastră. Norma de utilizare este de 0,8 gr/mp. Capcanele de rozătoare sunt confecționate din plastic, de culoare neagră, prevăzute cu sistem de închidere, rezistente la umezeală, care nu permit accesul copiilor sau al animalelor la substanța raticidă.

Copiii, bătrânii și deținătorii de animale de companie trebuie să ia toate măsurile pentru a nu intra în contact direct cu momeala raticidă. Antidotul recomandat de producător în cazul ingerării accidentale este vitamina K. NU se va induce stare de vomă și se va contacta de îndată medicul.

Brașovenii sunt sfătuiți să evite atingerea stațiilor de intoxicare sau a produselor raticide, iar în situația în care vor semnala acțiuni de vandalism, distrugere și/sau sustragere a stațiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public și privat al municipiului, să anunțe poliția locală, la numărul de telefon: 0268/954. În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes