Connect with us
Publicitate

Administrație

Începe campania de dezinsecție în Braşov

Publicat

pe

Publicitate

De luni, 29 aprilie, începe prima campanie de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov. Operațiunea se va desfășura în două etape, prima în perioada 29-30 aprilie, iar a doua între 7 și 10 mai.

Aceasta se va executa atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții, după cum urmează:

  • Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, din parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 06.00-11.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe, care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
  • Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 04.00, în funcție de condițiile meteo, cu 10 echipe cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.

Produsele utilizate pentru combaterea țânțarilor adulți și a larvelor sunt Cymina Super și Vectobac WG, avizate de Ministerul Sănătății.

Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni sau animale și sunt biodegradabile.

Publicitate

Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii lunare, a câte trei treceri.

Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor. Metodologia de combatere în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de ex. proprietăți particulare) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).

În paralel, se desfășoară și prima campanie de tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, trandafiri și arbuști de buxus.

Aceste tratamente au ca obiectiv prevenirea și combaterea bolilor, cum ar fi făinarea, rapănul și monilioza, dar și dăunătorilor: afide, purici, gărgărița frunzelor, musculița albă de seră, puricele albastru, purici, omida păroasă a buxusului, acarieni, musca minieră, tripsul comun, păduchele lânos, trips, păduchele cenușiu, minierul marmorat, păduchele verde etc.

Produsele utilizate, avizate de Ministerul Agriculturii, sunt Karate Zeon 5 S și Topas 100 EC.

Tratamentele vor fi aplicate pentru 11.384 de arbori, în 42 de zone cu plantații de trandafir, pe o suprafață de 3.745 de m.p., și în 104 zone cu plantații de buxus, care acoperă 16.859 de mp.

Îi rugăm pe cetățenii municipiului Brașov să evite zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare. În plus, în intervalul 21:00-04:00, în care se efectuează tratamentele de noapte, sunt rugați să țină geamurile închise.

Crescătorii de albine trebuie ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes