Connect with us
Publicitate

Sport

Începe Brașov Open la Baza Olimpia, unul dintre cele mai importante turnee de tenis feminin din România

Publicat

pe

De marți, 9 august, și până duminică, 14 august, se va desfășura la Brașov unul dintre turneele importante de tenis feminin din România, Brașov Open  – ITF W 25K, inclus în circuitul profesionist al Federației Internaționale de Tenis și dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari. Competiția se va desfășoară la Baza Olimpia și este organizată de Clubul Sportiv Văideanu Brașov, cu o contribuție din partea Primăriei Brașov în valoare de 127.719 lei.

Publicitate

„Obiectivul major al organizării unor turnee internaționale de asemenea anvergură în România este acela de a acorda o șansa tinerelor jucătoare din țara noastră – și în mod automat și al celor din Brașov – să poată promova în clasamentele mondiale ale tenisului feminin, în condițiile în care se pot pregăti și participa  la turnee având costuri mult reduse față de cele necesare deplasărilor în străinătate. În acest sens, Federația Română de Tenis le mulțumește Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Brașov pentru sprijinul financiar necesar acordării premiilor pentru jucătoare și pentru asigurarea  derulări  turneului în condiții optime”, a declarat directorul turneului și directorul tehnic al FRT, Gheorghe Văideanu.

În cadrul turneului se vor desfășura două probe, una de simplu, care va cuprinde un tablou de 32 de jucătoare, și o probă de dublu, în care vor evolua 16 perechi de jucătoare.

Pe durata celor 6 zile brașovenii vor avea parte de 46 de meciuri pentru senioare, la probele de simplu și dublu, în urma cărora sportivele obțin confirmarea nivelului profesional și puncte/loc în clasamentul WTA, ceea ce le asigură un acces mai facil în competițiile internaționale.

Publicitate

Brașov Open ITF W25K va beneficia de un arbitraj profesionist, asigurat atât de arbitri cu calificări naţionale, cât și internaționale, astfel că există garanția unui turneu profesionist organizat la cel mai înalt nivel.

Această competiție este cea de a doua din acest an adresată senioarelor, organizată la Brașov, după cea de la începutul lunii iunie, ,,Brașov Open – ITF W60K”.

Favorita nr. 1 a turneului este Cristina Dinu. Alături de ea, cu șanse la trofeu, se anunță atât jucătoarele noastre Andreea Roșca, Elena Ghioroaie, Oana Simion, Miriam Bulgaru, cât și jucătoarele din Austria, Cehia, Bulgaria, Argentina, China, Croația, Serbia și Germania.

Finalele se vor disputa vineri, 12 august, la proba de dublu, și duminică, 14 august,  la proba de simplu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes