Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Începând din 15 iunie se redeschid sălile de fitness şi casele de pariuri

Publicat

pe

Veşti bune pentru practicanţii de sport şi pariorii sportivi. Începând cu data de 15 iunie se vor deschide atât sălile de fitness, cât şi agenţiile stradale de pariuri şi sălile de jocuri.

Publicitate

Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei de Fitness şi Culturism din ţara noastră a purtat astăzi negocieri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi a ajuns la un rezultat aşteptat de foarte mulţi dintre oameni.

Sălile de fitness se vor deschide, dar în condiţii speciale:

  • accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;
  • distanța între practicanţi să fie de 4 metri pătrați;
  • aparatele de aer condiționat vor fi folosite, însă va fi necesară curățarea filtrelor;
  • este necesară aerisirea naturală;
  • folosirea vestiarelor va fi permisă doar sub supraveghere;
  • nu va fi permisă folosirea dușurilor;
  • în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

O veste foarte importantă pentru economie vine din zona industriei jocurilor de noroc. În urma consultărilor de astăzi dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții agențiilor de pariuri s-a ajuns la concluzia ca de pe 15 iunie sălile de jocuri și agențiile stradale de pariuri să fie redeschise.

Publicitate

O serie de măsuri de prevenție vor fi luate și în casele de pariuri:

  • la ghișee, între casier și jucători, vor fi montate panouri de plexiglas.
  • salariații vor purta vizete, podeaua va avea marcaje pentru distanța de siguranță, sălile vor fi dezinfectate zilnic, jucătorii vor purta măști de protecție și își vor dezinfecta mâinile la intrare
  • cei care prezintă simptome de infecție respiratorie nu vor avea acces în agențiile loteriei și nici în sălile caselor de pariuri sportive

Sălile de joc vor opera și ele în aceleași condiții speciale

Noile reguli se aplică și sălilor de joc. Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc: „Între aparate va fi montat plexiglas. Este mobil și în funcție de unde joacă clienții la aparate se va extrage și se va monta la un alt aparat. Sunt clienți care joacă la două aparate sau la trei aparate. Iei plexicul, pune plexicul… Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte de condițiile astea restrictive. Plus mască, plus tot timpul trebuie aparatele dezinfectate. De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul. Altul vrea să joace, trebuie să aștepte până se dezinfectează. Nu văd cum își va reveni, în condițiile astea restrictive, industria pe termen scurt sau mediu!”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes