Connect with us
Publicitate

Administrație

Încep reparațiile străzilor din cartierul Tractorul. În ce zone vor fi impuse restricții de circulație din cauza lucrărilor

Publicat

pe

După ce în urmă cu două săptămâni au început lucrările de reparații pentru străzile din cartierele Bartolomeu Nord, Brașovul Vechi și Șchei, de astăzi se intervine și în cartierul Tractorul. Prima stradă din program este Aluminiului, unde, în această după amiază, vor începe lucrările de frezare și se vor introduce restricții de circulație pentru desfășurarea în condiții de siguranță a lucrărilor.

De asemenea, continuă lucrările de reparații în cartierele Dârste și Noua, dar și în zona de nord a orașului. Până în prezent, programul include 132 de străzi din municipiu, dar lista va suferi modificări și completări, în funcție de constatările inspectorilor municipalității, dar și de sesizările primite de la cetățeni.

„Odată cu încălzirea vremii și cu deschiderea stațiilor de asfalt, am început și reparațiile capitale pe străzi. Avem 132 de străzi prinse în program, le puteți vedea pe abc.brasovcity.ro, actualizăm această planificare în funcție de feedback-ul primit de la dumneavoastră și de problemele semnalate. Până acum, am putut să punem doar plombe; de acum intrăm cu decapare mecanizată și cu turnarea de covor asfaltic nou pe toate cele 132 de străzi prinse în acest program. Foarte important, planificarea ține cont și de lucrările rețeliștilor, pentru a nu lucra de două ori pe aceeași porțiune de stradă. Vă invit să vă implicați fie semnalând probleme, fie consultând graficul de lucrări și urmărind calitatea execuției acestora. Fiecare sesizare ne ajută”, declara primarul Allen Coliban, la începutul lucrărilor.

În cartierul Tractorul, Valdek Impex, compania cu care municipalitatea are contract pentru reparații străzi (Lotul 1), a primit deja ordinul de începere a lucrărilor pe străzile: Aluminiului, Bronzului, 1 Decembrie 1918, Aleea Constructorilor, Independenței, Turnului. Pe Lotul 2, de care se ocupă asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ, se lucrează pe strada Cireșului, la alei între blocuri pe strada Avram Iancu și la lacul Noua (RS Activ).

Publicitate

Recon execută lucrări de consolidare a unui tronson din str. Fântâniței și de asfaltare a acestei străzi și a străzii Egalității. De astăzi, RS Activ începe lucrările de reparații pe strada Ioan Clopoțel. Se execută lucrări majore, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice.

Până în prezent, s-au executat reparații pe străzile Grigore Ureche, Ecaterina Teodoroiu, Abatorului, Bogdan Vodă, Ion-Heliade Rădulescu, bretelele de legătură sub pasajul Fartec, Bazaltului, Cărămidăriei, Livada Vulturului.

În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, pentru anul 2023 s-au stabilit 132 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decapare mecanizată (frezare, n.n.) și reparații îmbrăcăminți asfaltice, la turnare covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Lucrările sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât acestea să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de rețeliști, cât și de firmele care execută lucrările de reparații.

În acest an, Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, alocarea sumei de 37 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

Lucrările de întreținere și reparații străzi sunt împărțite în două loturi, astfel:

  • Lotul I, SC Valdek Impex – Străzile din partea nordică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al.I.Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului. În Lotul I se includ toate elementele geometrice ale străzilor Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, inclusiv intersecțiile.
  • Lotul II, asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ – Străzile din partea sudică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – Al. I.Cuza), Al. I.Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgăraşului. În Lotul II se includ toate elementele geometrice ale străzilor: Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile.

Lista completă a străzilor care vor fi reabilitate o puteți găsit AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes