Connect with us
Publicitate

Economic

Încep lucrările de primă urgenţă la acoperişurile castelelor Peleş şi Pelişor, de la Sinaia

Publicat

pe

Lucrările de execuţie pentru intervenţia în primă urgenţă şi servicii de proiectare destinate acoperişurilor monumentelor istorice Castelul Peleş şi Castelul Pelişor vor începe în scurt timp, anunţă ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Publicitate

Conform contractului semnat de Institutul Naţional al Patrimoniului, durata de execuţie este de 6 luni începând cu emiterea ordinului de începere, precizează ministrul.

Valoarea totală a contractului este de 8.236.704,00 de lei, TVA inclus, din care 398.293,00 lei, TVA inclus, pentru servicii de proiectare, şi 7.838.411,00 lei, TVA inclus, pentru lucrări de intervenţii în primă urgenţă. Lucrările ce urmează a fi demarate vor include protejarea elementelor decorative, a componentelor artistice şi reparaţii locale ale sistemului de instalaţii.

Potrivit comunicatului MC, documentaţia de atribuire pentru lucrările de intervenţii în primă urgenţă la acoperişurile monumentelor istorice Castelul Peleş şi Castelul Pelişor a fost publicată în sistemul electronic al achiziţiilor publice (SEAP) în luna septembrie 2023, în vederea depunerii ofertelor tehnico-financiare de către operatorii economici.

Publicitate

Următorul pas în ceea ce priveşte investiţiile prevăzute pentru aceste monumente istorice emblematice pentru România este restaurarea şi punerea în valoare a Teraselor Castelului Peleş, proiect iniţiat de Ministerul Culturii prin Institutul Naţional al Patrimoniului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes