Connect with us
Publicitate

Util

Încep înscrierile la creşe şi grădiniţe. În judeţul Braşov sunt aproape 1.500 de locuri în creşe şi peste 17.000 la grădiniţă

Publicat

pe

În conformitate cu Calendarul înscrierii copiilor antepreșcolari și preșcolari în anul școlar 2024 – 2025 în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare, începând de astăzi, 27 mai și până în 31 mai, părinții/reprezentanții legali ai copiilor cu vârste între 0 și 6 ani pot depune cererile de înscriere la unitățile școlare care au în oferta educațională locuri disponibile pentru cele două niveluri de învățământ.

Pentru anul școlar 2024 – 2025, în județul Brașov sunt disponibile 1.454 de locuri în creșe de stat și 17.129 de locuri în grădinițele de stat și particulare acreditate sau autorizate.

Lista acestora este publicată pe site-ul de web al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Părinții/reprezentanții legali ai copiilor pot depune cererile la unitatea școlară dorită, completând în formularul de înscriere, disponibil și pe site-ul de web al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, trei opțiuni, pentru trei unități școlare, începând cu cea la care depun cererea.

Publicitate

Prima etapă din cadrul procesului de înscrieri se desfășoară în perioada 27 mai – 14 iunie 2024. Copiii sunt înscriși în această etapă, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

Calendarul celor trei faze din această etapă este:

 • 27 – 31 mai 2024 – (colectare cereri)
 • 3 – 5 iunie 2024 (procesare cereri Faza I – prima opțiune)
 • 6 – 10 iunie 2024 (procesare cereri Faza a II-a – a doua opțiune)
 • 11 – 12 iunie 2024 (procesare cereri Faza a III- a – a treia opțiune)

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere rămase după prima etapă de înscrieri va avea loc în 14 iunie 2024, ora 14.00.

În etapa a II-a din cadrul procesului de înscrieri se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse.

Calendarul celor trei faze din această etapă este:

 • 17 – 21 iunie 2024 (colectare cereri)
 • 24 – 26 iunie 2024 (procesare cereri Faza I – prima opțiune)
 • 27 iunie – 1 iulie 2024 (procesare cereri Faza a II-a – a doua opțiune)
 • 2 – 4 iulie 2024 (procesare cereri Faza a III-a – a treia opțiune)

Toate informațiile necesare înscrierilor pot fi obținute de pe site-ul de web al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, de pe cele ale unităților școlare (acolo unde există) sau de la secretariatele unităților școlare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. ainstain 2

  28 mai, 2024 at 6:22 pm

  Locuri ie destule da ieducatoare are gradinitele astea ?Ca asta conteaza. Copii sa stea cu personaje clificate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes